Για όσους το ταξίδι δεν έχει να κάνει μόνο με τον προορισμό και τα τουριστικά αξιοθέατα –ιστορικά και μη- αλλά και με τη γαστρονομία, τότε τα παρακάτω βραβεία θα σας ανοίξουν το δρόμο για νέες εμπειρίες και γιατί όχι… νέες περιπέτειες!
Αν αναρωτιέστε πού μπορείτε να φάτε την καλύτερη πίτσα στον κόσμο, τα καλύτερα θαλασσινά, το καλύτερο σάντουιτς κ.τ.λ. την απάντηση σάς δίνουν τα βραβεία Chowtzer.
Δείτε παρακάτω πού μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα fast food στον κόσμο, όπως τα παρουσιάστηκαν σε δημοσίευμα του Guardian.
Μερικοί από τους νικητές των βραβείων Chowtzer για το 2014 είναι:
Ο νικητής του πιο νόστιμου πιάτου στον κόσμο: Ceviche στο Chez Wong, Λίμα, Περού
Το ceviche είναι ένα από τα πιο ξακουστά πιάτα της περουβιανής κουζίνας. Μάλιστα, στη χώρα έχει και τη δική του εθνική εορτή, στις 28 Ιουνίου.
Ο Javier Wong, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Chez Wong στη Λίμα του Περού, θεωρείται «τεχνίτης» στο ceviche.
Το εστιατόριό του είναι απλά… ένα δωμάτιο του σπιτιού του και βρίσκεται στη συνοικία La Victoria. Δεν υπάρχει καν ταμπέλα στην πόρτα, κι αν δεν έχετε κάνει κράτηση… ξεχάστε το!
Δεν υπάρχει μενού. Ο Wong μαγειρεύει μόνο γλώσσα του Ειρηνικού.
Αν θέλετε να δοκιμάσετε το πιάτο του, πρέπει να κλείσετε πολλούς μήνες πριν για να καθίσετε σε ένα από τα επτά τραπέζια του εστιατορίου του.
Το καλύτερο πιάτο με θαλασσινά: Dynasty Seafood, Βανκούβερ, Καναδάς
Απαιτείται να κάνετε κράτηση για να δοκιμάσετε τις δημιουργίες με καβούρι στο εστιατόριο του σεφ Sam Leung στο Βανκούβερ.
Η καλύτερη πίτσα στον κόσμο: Di Fara pizza, Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Η οικογένεια του Domenico DeMarco μετανάστευσε από την Ιταλία στη Νέα Υόρκη το 1959. Ο ίδιος άνοιξε με τον Farina ένα κατάστημα στην Avenue J στο Μπρούκλιν και το ονόμασαν «Di Fara».
Ο DeMarco φτιάχνει κάθε πίτσα μόνος του και δε βιάζεται. Παίρνει όσο χρόνο χρειάζεται για να τελειοποιήσει το δημιούργημά του.
Η τετράγωνη πίτσα με κόκκινη σάλτσα, πεπερόνι, φρέσκια και ώριμη μοτσαρέλα, τυρί gran padano, φρέσκο βασιλικό και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι «θρύλος» στη Νέα Υόρκη.
Το καλύτερο χορτοφαγικό πιάτο: Φαλάφελ στο L’As du Falaffel, Παρίσι, Γαλλία
Η ουρά έξω από το εστιατόριο L’As du Falaffel τα μεσημέρια στην καρδιά του Marais, της παλιάς εβραϊκής συνοικίας του Παρισιού, είναι τεράστια.
Το θρυλικό σάντουιτς με τα καλοτηγανισμένα φαλάφελ και τα συνοδευτικά τους προσελκύει ολοένα και περισσότερους, που δε μπορούν να αντισταθούν στη μυρωδιά.
Τα καλύτερα noodles: Pad thai στο Pad Thai Thip Samai, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
Μπορείτε να βρείτε το πιάτο Pad Thai σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια της Μπανγκόκ, όμως το καλύτερο σερβίρεται στο Pad Thai Thip Samai, που βρίσκεται στην παλιά συνοικία Phra Nakorn.
Το καλύτερο πιάτο με ρύζι: Hainanese Chicken Rice στο Tian Tian, Σιγκαπούρη
Το chicken rice είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Σιγκαπούρης, όμως το «Hainanese Chicken Rice» στο εστιατόριο Tian Tian έχει καταφέρει να κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση.
Το καλύτερο σάντουιτς: Caribbean roast sandwich στο Paseo, Σιάτλ, ΗΠΑ
Μουσικές και μυρωδιές από τη Λατινική Αμερική κατακλύζουν το χώρο έξω από το μικροσκοπικό εστιατόριο Paseo, που διαθέτει μόνο εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα.
Το σάντουιτς Νο.2 του κουβανέζικου αυτού εστιατορίου είναι ένα από τα πιο γνωστά στο Σιάτλ. Χυμώδες, πικάντικο, κοκκινιστό χοιρινό σε μια τραγανή μπαγκέτα που έχει ψηθεί στη σχάρα, γαρνιρισμένο με σκόρδου, καπνιστά καραμελωμένα κρεμμύδια, φρέσκο κόλιανδρο, τουρσί από τσίλι και τραγανά φύλλα μαρουλιού.
Το καλύτερο αρτοποιείο: Τηγανητό κρουασάν με μαρμελάδα στο Albion, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο παριζιάνος Matthieu Cauty και η σεφ Uma Kuppuswamy φτιάχνουν όλα τα ψωμιά και γλυκά σε αυτό το βραβευμένο αρτοποιείο στην περιοχή Shoreditch της βρετανικής πρωτεύουσας.
Το «αστέρι» του καταστήματος είναι το τηγανητό κρουασάν με μαρμελάδα.