Πρόκειται για το απόλυτο hot spot της Ελλάδας που τα μεγαλύτερα ξένα περιοδικά και κανάλια τον έχουν συμπεριλάβει στους πιο μαγευτικούς προορισμούς στον πλανήτη.

Η Σαντορίνη είναι μοναδικό μέρος και συνδυάζει φυσική ομορφιά με διασκέδαση, περπάτημα και χαλάρωση. Όποιος θέλει μπορεί να ζήσει σε ξέφρενους ρυθμούς ανάλογα με το κέφι και τη διάθεση, αλλά και όποιος επιθυμεί την ηρεμία βρίσκει σημεία του νησιού που προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση! Καθημερινά συρρέουν από κάθε γωνία της υφηλίου σε αυτό το νησί οι τουρίστες για να τραβήξουν μία φωτογραφία με θέα το ηφαίστειο και να απολαύσουν το πιο ερωτικό ηλιοβασίλεμα!

Μία βόλτα στα στενοσόκακα των Φηρών , ένας καφές πριν το ηλιοβασίλεμα στην Οία, ένα μπάνιο στη κόκκινη παραλία ή στον Περίβολο μία επίσκεψη στο Ακρωτήρι και στο μουσείο αφήνει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη απόλυτα ικανοποιημένο! Και η Σαντορίνη έχει τη μαγική έλξη να σε τραβάει κοντά της. Ένα είναι βέβαιο πως αν πας για μία φορά θα την ερωτευτείς!

Υπάρχουν πάμπολλα πράγματα που κάποιος μπορεί να κάνει στην Σαντορίνη αλλά πέντε από αυτά τα συνιστάμε ανεπιφύλακτα. Πρώτο και καλύτερο το να εξασφαλίσετε μία άνετη διαμονή και σε αυτό το θέμα καλύτερη επιλογή από το Volcano View Hotel and villas (τηλ. κρατήσεων 22860 24780-2) κοντά στα Φηρά δεν υπάρχει. Τα 95 δωμάτια βλέπουν στη Καλντέρα και υπάρχουν και 5 vip βίλλες που διαθέτουν ιδιωτική πισίνα και βλέπουν κατευθείαν προς το ηφαίστειο, με την θέα να σας απογειώνει αλλά τις τιμές να είναι απόλυτα προσγειωμένες στο πνεύμα της εποχής! Στα συν του ξενοδοχείου το εξαιρετικό εστιατόριο του με μεγάλη ποικιλία φαγητών αλλά και η απίστευτη θέα του έστω και για έναν καφέ, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα!

Αν πάντως δεν θέλετε να μένετε μακριά από την θάλασσα, τότε το Anemos beach Lounge hotel (τηλέφωνο 22860 82220) δίνει την δυνατότητα για δωμάτια απέναντι από το κύμα στην παραλία του Περίβολου. Αλλιώς αν μένετε αλλού, κατηφορίζετε εκεί για το μπάνιο σας. Θα σας σκλαβώσουν τα πάντα, από το εξαιρετικό σέρβις με ταχύτητα και ποιότητα μέχρι την ατελείωτη γκάμα των κοκτέιλ την ώρα που θα χαλαρώνετε στις πιο άνετες ξαπλώστρες σε όλο το νησί! Και φυσικά υπάρχει το εστιατόριο με πάμπολλες επιλογές για φαγητό, την ίδια στιγμή που όλα γίνονται από τα παιδιά που τρέχουν το μαγαζί με χαμόγελο πέντε αστέρων!

Για φαγητό υπάρχει και η εξαιρετική επιλογή μέσα στα Φηρά, το ανακαινισμένο ARGO (τηλέφωνο 22860-22594) με τη σφραγίδα του σεφ και ιδιοκτήτη Κωνσταντίνου Χατζόπουλου όπου μπορείτε να απολαύσετε γαστρονομικές γεύσεις υψηλού επιπέδου βλέποντας ταυτόχρονα και το ηλιοβασίλεμα. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ σαλιγκάρια στη ζωής σας, τολμήστε το και θα γίνει από τα αγαπημένα σας πιάτα ενώ το rib eye με τα τρία διαφορετικά αλάτια θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε τη σαλάτα Τέλεια Θέα με βάση το πληγούρι ενώ για τους λάτρεις των ζυμαρικών η γαριδομακαρονάδα που μπορεί να γίνει και με γλυκιά σάλτσα θα σας καταπλήξει.

Όσο για το που θα περάσετε το βράδυ οι επιλογές ειδικά στα Φηρά πάμπολλες με κορυφαία και διαχρονική το ανανεωμένο Tango. Την τελευταία διετία συγκεντρώνει πολύ και καλό κόσμο και δεν υπάρχει περίπτωση να απογοητευτείτε από τη μουσική ή από το σέρβις. Η ίδια παρέα που έχει το Tango έφτιαξε από φέτος και μία άλλη επιλογή για όσους διασκεδάσετε όλη νύχτα και αφού έχετε πιει, πιθανώς να πεινάσατε! Έτσι στο κέντρο των Φηρών υπάρχει το «Μπαγιάτικο», μαγαζί με ευρηματικό τίτλο και πεντανόστιμες επιλογές που θα σας βοηθήσουν να έρθετε σε ισορροπία πριν πάτε για ύπνο!