Δεν υπάρχει καλύτερο timing για να δοκιμάσετε θεϊκό παγωτό, από αυτό του καύσωνα. Στο κέντρο της Αθήνας όσοι βρεθείτε δροσιστείτε με μια παγωμένη μπάλα στη γεύση της αρεσκείας σας σε κάποια από τα καθιερωμένα, πια, στέκια για παγωτό.

Με πληθώρα γεύσεων και συνδυασμών, η επιλογή θα είναι σίγουρα δύσκολη.

Epik

Μια gelateria στην Πλατεία Μαβίλη(Δορυλαίου 2) που ναι μεν διαθέτει τις κλασικές γεύσεις που φέρνουμε στο νου στο άκουσμα της λέξης παγωτό -σοκολάτα, βανίλια, σορμπέ κ.α.- αλλά ξεχωρίζει για τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις του, βασισμένες κυρίως στην παράδοση, όπως το λουκούμι τριαντάφυλλο από τη Σύρ οκαι το γιαούρτι από τη Μάνη, ο χαλβάς κ.α.

Le Greche

Στο Le Greche στο Σύνταγμα, επί της Μητροπόλεως (νο 16), τα παγωτά συνδυάζουν την ιταλική τεχνογνωσία με τις αυθεντικές, ελληνικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους. Μεταξύ άλλων σταφίδες από την Κόρινθο, ανθότυρο από την Κρήτη, λεμόνια από το Άργος, πορτοκάλια από τη Λακωνία και σύκα από την Καλαμάτα επεξεργάζονται σε συνδυασμό με κορυφαία συστατικά από την Ιταλία και δημιουργούν αρωματικές και λαχταριστές γεύσεις παγωτού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το φιστίκι, αγαπημένη επιλογή της ιδιοκτήτριάς του Εύης Παπαδοπούλου, η οποία μαθήτευσε στην Ιταλική Maestro Gelatiere Francesco Palmieri.

Dickie Dee

Το λιλιπούτειο και προσεκτικά στημένο Dickie Dee, στο ισόγειο ενός κτιρίου του 1920 στο Σύνταγμα (Βουλής 23), σερβίρει χειροποίητο soft παγωτό σε διάφορες γεύσεις (ανθόγαλο, μαύρη vegan σοκολάτα, τριαντάφυλλο και φιστίκι), αλλά και συγκλονιστικά γλυκά που αξίζει να δοκιμάσετε. Το καλύτερο; Μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό σας πάνω σε μεγάλα και αφράτα cookies! Θα βρείτε, επίσης, καλό καφέ, ωραία λεμονάδα, αλλά και κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες.

Kokkion

Το Κόκκιον (Πρωτογένους 2, Αθήνα) δημιουργήθηκε μετά από μακρόχρονη πείρα και εξοικείωση με την ζαχαροπλαστική για να συστήσει στο κοινό της πόλης το παγωτό όπως πρέπει κανείς να το απολαμβάνει. Με ιδιαίτερη γεύση, παρασκευασμένο με εξειδικευμένη τεχνική και μόνο από τις καλύτερες πρώτες ύλες. Όλες οι παρασκευές για την δημιουργία του πραγματοποιούνται στο εργαστήριο του Κόκκιον -από το μασκαρπόνε και την μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, μέχρι την καραμέλα και τα μπισκότα βουτύρου-, ενώ όλες οι πρώτες ύλες έχουν επιλεγεί αυστηρά με γνώμονα την ποιότητα και προέρχοναι από τις περιοχές που παράγουν το καλύτερο προϊόν στο είδος του.

IceRoll

Στο IceRoll (Αθηνάς 2 & Ερμού), μια ανάσα από την πλατεία Μοναστηρακίου, θα απολαύσετε αληθινά φρέσκο παγωτό, που παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου την ώρα της παραγγελίας. Πρόκειται για μία τεχνική, όπου φρέσκο γάλα, φρέσκα φρούτακαι τα αγαπημένα σας υλικά πέφτουν σε μία παγωμένη πλάκα και γίνονται λαχταριστό παγωτό σε ρολάκια μπροστά στα μάτια σας. Αφού, λοιπόν, διαλέξετε τη βάση σας (φρέσκο γάλα με βανίλια, σοκολάτα ή γάλα καρύδας), μπορείτε να προσθέσετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας: φρούτα εποχής που κόβονται εκείνη τη στιγμή, σοκολάτες, καραμέλα, τσουρέκι, ξηρούς καρπούς αλλά και υγιεινά super foods.