Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι ο τουρισμός φέτος σημειώνει υψηλά ποσοστά επιτυχίας με πολλές αφίξεις από το εξωτερικό, την στιγμή που η κυβέρνηση μέσω προγραμμάτων προσφέρει 100 εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει την εγχώρια κίνηση και την ελληνική οικογένεια.

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 και διευκρίνισε ότι «η φετινή τεράστια επιτυχία στον ελληνικό τουρισμό είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής προσπάθειας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα οφέλη που αποκομίζουν από την τουριστική ανάπτυξη όλοι οι κρίκοι της ελληνικής οικονομίας – από τον πρωτογενή τομέα με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που εφοδιάζουν με τα προϊόντα τους ξενοδοχεία, καταλύματα και καταστήματα, μέχρι το εμπόριο, την εστίαση και βεβαίως τις τουριστικές επιχειρήσεις- αποδεικνύουν ότι ο τουρισμός δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων μονοκαλλιέργεια και, προσφέροντας το 25% του ΑΕΠ, αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Επίσης, σχετικά με τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, δήλωσε ότι πρώτη φορά μια κυβέρνηση της χώρας δίνει 100 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες που δεν μπορούν ή δεν έχουν σε μια πολύ δύσκολη χρονιά. «Άρα είναι 30 εκατομμύρια από το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” συν άλλα 30 του ίδιου προγράμματος που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, φτάνουμε τα 60 εκ. ευρώ. Επιπλέον 30 εκατομμύρια από το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ συν 5 εκ. ευρώ που είναι το ειδικό e-pass για τη Βόρεια Εύβοια και για τη Σάμο. Άρα στο σύνολό τους θα διατεθούν σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ», όπως ανέφερε.