Μία από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου, η άνοιξη είναι συνώνυμη στο μυαλό των περισσότερων με ανθισμένα λουλούδια, πολύχρωμες εικόνες και φυσικά τον ήλιο και την καλή διάθεση. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την ανθοφορία που έρχεται μαζί της, χαρίζοντας μας εικόνες απαράμιλλου φυσικού κάλλους που μας κάνουν, για ακόμη μία φορά, να θαυμάζουμε την απλότητα και ταυτόχρονα το μεγαλείο της φύσης.
Από τις εικόνες που αυτήν την περίοδο, πέρα από το εκπληκτικό σκηνικό με τις ανθισμένες ροδακινιές στην Ημαθία που αδιαμφισβήτητα μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από κάποιο πίνακα ζωγραφικής, και οι κατακόκκινες εικόνες που προσφέρει η Χίος.
Η Μυροβόλος νήσος αν και στο μυαλό των περισσότερων είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη μαστίχα και τα περίφημα Μαστιχοχώρια της, αυτήν την περίοδο καλύπτεται με ένα κόκκινο «πέπλο» που εντυπωσιάζει τους πάντες.
Ένα, ακόμη, χαρακτηριστικό στοιχείο της Μυροβόλου Νήσου, λοιπόν, άγνωστο για τους περισσότερους, είναι οι αμέτρητες τουλίπες που ανθίζουν στους κάμπους και τα λιβάδια στο νότιο τμήμα της Χίου από τα μέσα Μαρτίου και υποδέχονται την άνοιξη με τον πιο όμορφο και πολύχρωμο τρόπο.
Πρόκειται για ένα μοναδικό υπερθέαμα με αμέτρητες, κατακόκκινες τουλίπες να προσφέρουν εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους. Πιο συγκεκριμένα στη Χίο οι τουλίπες ονομάζονται «λαλάδες», μαρτυρώντας κατά κάποιο τρόπο και την προέλευσή τους, καθώς προέρχονται από την περσική λέξη «lale», που σημαίνει τουλίπα και μέσω των τουρκικών μεταφέρθηκε και στην χιώτικη ντοπιολαλά.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τα συνολικά δεκατέσσερα διαφορετικά είδη τουλίπας που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, τα τέσσερα από αυτά συναντώνται στις κεντρικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Χίου.