Αμφιθεατρικά χτισμένο στην πλαγιά του βουνού στην ορεινή Ναυπακτία, το χωριό Πέρκος είναι από εκείνους τους προορισμούς που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη και με το παραπάνω. Ανόθευτο ακόμη από το μαζικό τουρισμό και διατηρώντας ακέραια την αυθεντικότητά του, διακρίνεται για το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τα πολλά τρεχούμενα νερά.
Μικρό και γραφικό, αποτελείται από τρεις μαχαλάδες (γειτονιές) όσο και οι βασικές πηγές ύδρευσής του: Επάνω Μαχαλάς με την πηγή Βρυσούλα, Κάτω Μαχαλάς με την πηγή Κάτω Βρύση και Κέντρο με πηγή την Κοντέικη βρύση.
Το χωριό αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα νοσταλγικά, λιθόστρωτα δρομάκια του που καταλήγουν στη γραφική, πλακόστρωτη πλατεία με τα χαρακτηριστικά αιωνόβια δέντρα της -μια μεγάλη ιτιά και και αρκετά πελώρια πλατάνια. Εδώ συναντάται τόσο το μνημείο των πεσόντων, όσο και η προτομή του στρατηγού Θανασούλα Στράγγου.
Στα όσα αξίζει να δει κανείς από κοντά ο ναός του Αγίου Νικολάου με τις σπάνιες βυζαντινές εικόνες που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα ή και παλιότερα, καθώς και το παρεκκλήσι του Αγίου Χαράλαμπου.
Σημείο αναφοράς του Πέρκου είναι τα πολλά τρεχούμενα νερά και οι πηγές -εκτός από τις βασικές των τριών μαχαλάδων- όπως εκείνη της Κεχρινιάς στο δρόμο προς την Περίστα, της Σκλήμνας στο δρόμο προς Θέρμο, καθώς και οι πηγές στα Κάτω Αμπέλια και στην Τσελικούκου.