Σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από τα Καλάβρυτα, υπάρχει ένα γραφικό και ήσυχο χωριουδάκι, που εδώ και χρόνια προσπαθεί να «κλέψει» λίγη απο τη δόξα και τη φήμη του δημοφιλούς προορισμού.

Ο λόγος για την υπέροχη Ζαχλωρού, κρυμμένη στο βάθος του φαραγγιού του Βουραϊκού, ανάμεσα σε καρυδές και πλατάνια. Το μικροσκοπικό χωριό της Αχαΐας διακρίνεται για τον φυσικό πλούτο που το χαρακτηρίζει, ενώ αποτελεί μία από τις στάσεις του θρυλικού Οδοντωτού κα βρίσκεται στο μέσο της διαδρομής Διακοπτού- Καλαβρύτων, μιας εκ των δημοφιλέστερων ατραξιόν της περιοχής και όχι μόνο.

Η γραφικότητα των πέτρινων κτιρίων με τις κόκκινες κεραμοσκεπές σε συνδυασμό με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον που «αγκαλιάζει» το χωριό δεν άφησε ασυγκίνητους ακόμη και σκηνοθέτες της παλαιότερης εποχής, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το επέλεξαν ως φυσικό σκηνικό για τα γυρίσματα των ταινιών τους. Ανάμεσα σε όσες γυρίστηκαν στη Ζαχλωρού οι «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας», «Γκόλφω», «Αστέρω» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη -μάλιστα για την τελευταία ταινία υπάρχει και σχετική πινακίδα

Πολύ κοντά στο χωριό βρίσκεται η περίφημη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ένα έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Για να την προσεγγίσει κανείς μπορεί να πάρει το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή με την ανάβαση να διαρκεί περίπου 45 λεπτά.