Την ώρα που εμείς έχουμε συνηθίσει την Πρωτοχρονιά με χειμωνιάτικο περίβλημα και τρέχουμε να κλειστούμε σε κάποιο κλαμπ, η Γη είναι πολύ μεγάλη για να εξαντλούνται όλες οι επιλογές εδώ.

Και ξέρετε πού είναι κατακαλόκαιρο αυτή την εποχή ε; Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο φυσικά, εκεί που συνωστίζονται ντόπιοι και τουρίστες για το μεγαλύτερο υπαίθριο πρωτοχρονιάτικο πάρτι του κόσμου.

Πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι μαζεύονται δηλαδή στα λίγα χιλιόμετρα της Κοπακαμπάνα για σαμπάνια, σάμπα και πυροτεχνήματα! Οι Βραζιλιάνοι κατεβαίνουν στην παραλία με τα λευκά τους, καθώς αυτό φέρνει τύχη την Πρωτοχρονιά, και αρχίζουν να κατακλύζουν το θρυλικό ξενοδοχείο Copacabana Palace, όπου λειτουργεί και ως κεντρική συναυλιακή σκηνή.

Και καθώς δεν υπάρχει κόστος στην παραλιακή διασκέδαση, όλοι κατεβαίνουν ως τις ακτές του Ρίο δημιουργώντας το πολυπληθέστερο πάρτι του κόσμου. Και οι πρώτοι καταφτάνουν μάλιστα στην Κοπακαμπάνα από το πρωί, για να βρουν τη θέση τους στο ολοήμερο και ολονύχτιο πάρτι.

Μέχρι το απόγευμα, η παραλία δονείται από μουσικές και κόσμο και πριν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, κάπου 2-2,5 εκατ. παρτάρουν ξέφρενα μέχρι πρωίας. Και μιας και πρόκειται για παράδοση, θα συναντήσεις τους πάντες εδώ, γέρους και παιδιά, πλούσιους και φτωχούς, έφηβους και μεσόκοπους, ντόπιους και ξένους. Και όλοι τους θα χορεύουν γύρω από κάποια μουσική σκηνή που έχει στηθεί στην Κοπακαμπάνα και τη διπλανή Ιπανέμα ή θα κολυμπάνε, θα παίζουν ποδόσφαιρο και θα ψήνουν.

Και μετά το σόου με τα πυροτεχνήματα ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου, ο κόσμος ενώνεται με τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που έχουν αγκυροβολήσει στο λιμάνι για μια από τις πιο ξέφρενες νύχτες του Ρίο. Όλοι έχουν το δικό τους μπουκάλι σαμπάνιας, με το οποίο ραίνουν τον κόσμο και μετά είτε κατευθύνονται σε κάποιο κλαμπ είτε παραμένουν στην παραλία μέχρι όσο αντέξουν…