Συχνά, έχετε ακούσει διάφορες συμβουλές ή και πιστεύω γύρω από τα ταξίδια. Για παράδειγμα, υπάρχει η άποψη πως ταξίδια στο εξωτερικό κάνουν όσοι έχουν λεφτά, είναι οικονομικά άνετοι. Ή υπάρχει η άποψη πως δεν είναι ασφαλές να ταξιδεύεις μόνος/η (μια τάση που τα τελευταία χρόνια είναι δημοφιλής) γιατί είναι επικίνδυνο.

Είναι τα δύο παραπάνω παραδείγματα σωστά; Ή μήπως πρόκειται για ταξιδιωτικούς μύθους; Η απάντηση παρακάτω.

Τα ταξίδια είναι ένα ακριβό χόμπι

Από τις πιο δημοφιλείς απόψεις… Το σίγουρο είναι πως για να κάνεις ένα ταξίδι, χρειάζεται να έχεις λεφτά. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα ξοδέψεις και μια περιουσία. Μπορείς να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, οικονομικά. Αν κλείσεις την σωστή περίοδο φθηνά εισιτήρια, αν επιλέξεις να επισκεφτείς τον προορισμό της επιλογής σου off season, αν είσαι ευέλικτος με τις ημερομηνίες γενικότερα και αν κάνεις σωστή έρευνα σχετικά με τις δωρεάν δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις κατά την διάρκεια του ταξιδιού, τότε θα συνειδητοποιήσεις και ότι, τελικά, μπορείς να πραγματοποιήσεις και ένα οικονομικό ταξίδι.

Δεν είναι ασφαλές να ταξιδεύεις μόνος/η

Σίγουρα θα στο έχουν πει, ίσως να το έχεις κι εσύ κατά νου, όπως και όλοι μας. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν είναι το επικίνδυνο, όσο φανταζόμαστε. Αν προσέχεις για παράδειγμα όπως και στην πόλη σου και αν δεν επιλέξεις κάποιον ακραίο προορισμό που αποδεδειγμένα είναι επικίνδυνος, τότε όλα θα πάνα καλά. Επίσης, πριν το ταξίδι, φρόντισε να ενημερωθείς για τον προορισμό που έχεις επιλέξει, ποια είναι τα επικίνδυνα μέρη ή γειτονιές, τι πρέπει να αποφεύγεις, πώς να μετακινείσαι. Οι περισσότεροι, πάντως που το έχουν επιχειρήσει να ταξιδέψουν μόνοι, μιλούν για μια μοναδική εμπειρία ζωής.

Συναντάς λιγότερο κόσμο την ώρα που ανοίγουν τα αξιοθέατα

Δεν είσαι ο μόνος που θα σκεφτείς κάτι τέτοιο, γι αυτό να είσαι σίγουρος. Προτίμησε, λοιπόν, να επισκεφτείς τα δημοφιλή αξιοθέατα του προορισμού που βρίσκεσαι το μεσημεράκι, μια ώρα που οι περισσότεροι κάνουν break για μεσημεριανό ή προς το τέλος του ωραρίου. Βέβαια, η καλύτερη λύση είναι να έχεις βγάλει ήδη online το εισιτήριό σου και έτσι να αποφύγεις για τα καλά τα πλήθη.