Τα ελληνικά νησιά είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο, με πρώτη και καλύτερη τη Μύκονο που όπως φαίνεται έχει και… σωσία στο εξωτερικό. Και συγκεκριμένα στην Ανδαλουσία της Ισπανίας, όπου συναντάμε ένα πιστό αντίγραφο του κυκλαδίτικου νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αλμερία βρίσκεται η «μικρή ισπανική Μύκονος» – όπως την αποκαλούν – και δεν είναι άλλη από την Isleta del Moro, η οποία χαρακτηρίζεται από τα λευκά και μπλε σπίτια της. Σε αντίθεση, με την αυθεντική Μύκονο, αυτή δεν έχει τόσο πολύ τουρισμό και είναι ιδανική και ήσυχες διακοπές στις νότιες ακτές της Ισπανίας.

Η Isleta del Moro έχει μόλις 170 μόνιμους κατοίκους, αποτελεί μέρος του φυσικού πάρκου Cabo de Gata και διαθέτει εκπληκτική θέα. Πρόκειται για ένα ψαροχώρι με μεγάλη αλιευτική παράδοση. Το όνομά της οφείλεται στο γεγονός ότι στο παρελθόν αποτελούσε καταφύγιο για τους πειρατές.

Μεταξύ των αξιοθέατων είναι η παραλία Peñón Blanco, η μεγαλύτερη σε μήκος, με 400 μέτρα ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Τα χρώματά του αλλά και γενικότερα το τοπίο, κάνουν την Isleta del Moro να μοιάζει πραγματικά με χωριό των Κυκλάδων!

Δείτε τις φωτογραφίες:

Isleta del Moro
Isleta del Moro
Isleta del Moro
Isleta del Moro
Isleta del Moro
Isleta del Moro