Μια παραλία που «κόβει» την ανάσα, καθώς βρίσκεται σε ένα φανταστικό και απομακρυσμένο μέρος, είναι η Kvalvika στα Νησιά Λοφότεν της Νορβηγίας.

Σε αυτήν έρχονται, εκτός από τους Βορβηγούς, τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, που θέλουν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής. Η Kvalvika είναι απομακρυσμένη και η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται μόνο μέσω πεζοπορίας κι αφού διασχέσετε 4 χιλιόμετρα διαδρομή στο βουνό Ryten.

Και το συναρπαστικό εδώ, είναι η όλη η διαδρομή που χαρακτηρίζεται ως περιπετειώδης, σε ένα απόκοσμα όμορφα τοπίο. Και σαν ανταμοιβή για την όλη περιπέτεια και τις δυσκολίες που περνάνε οι ταξιδιώτες, έρχεται το σκηνικό που απλώνεται μπροστά τους με τον ωκεανό και τους απιβλητικούς βράχους.

Τα νησιά Λοφότεν ή Λοφούτεν (όπως προφέρονται στα νορβηγικά) βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χώρας. Αν και είναι στο ίδιο περίπου ύψος με τη Γροιλανδία και την Αλάσκα, το κλίμα τους είναι αρκετά ηπιότερο λόγω του θερμού Ρεύματος του Κόλπου (Gulf Stream). Τους καλοκαιρινούς μήνες, η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 12-15 βαθμούς Κελσίου και οι βροχερές μέρες φθάνουν σχεδόν τις είκοσι μηνιαίως.

Δείτε τις φωτογραφίες

Kvalvika Νορβηγία
Kvalvika Νορβηγία
Kvalvika Νορβηγία
Kvalvika Νορβηγία