Ένα από τα αντικείμενα που περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό ενός δωματίου ξενοδοχείων είναι το σεσουάρ μαλλιών. Μάλιστα, στα περισσότερα το σεσουάρ είναι εντοιχισμένο στο μπάνιο του δωματίου.

Ωστόσο, το σεσουάρ μαλλιών είναι από τα αντικείμενα του ξενοδοχείου που καλό είναι να μην το χρησιμοποιείτε, όπως εξηγεί μία δερματολόγος. Μάλιστα, όπως προειδοποιεί, τα σεσουάρ που παρέχουν τα περισσότερα ξενοδοχεία, κρύβουν «αόρατους κινδύνους»: βακτήρια, σκόνη, ακόμα και μύκητες.

Σύμφωνα με την Jacqui McIntosh, σε ένα σεσουάρ ξενοδοχείου που πιθανόν δεν καθαρίζεται τακτικά, συσσωρεύεται σκόνη, ενώ μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα και μούχλα. Όπως εξηγεί, στην εφημερίδα Τhe Mirror, και αναδημοσιεύθηκε και στη Νew York Post, τα σεσουάρ είναι οι ιδανικοί «βιότοποι» για να αναπαραχθούν μικρο-οργανισμοί, αθέατοι στο γυμνό μάτι, αλλά επικίνδυνοι για το τριχωτό της κεφαλής, την υγεία των μαλλιών σας και όχι μόνο.

«Όταν αυτοί οι ενοχλητικοί μικροοργανισμοί βρίσκουν το δρόμο τους στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις και ερεθισμούς, διαταράσσοντας τους θύλακες των μαλλιών σας και επιβραδύνοντας την υγιή ανάπτυξη», δηλώνει η McIntosh.

Όλα αυτά μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν διάφορες ενοχλητικές καταστάσεις, τύπου ερεθισμούς και κοκκινίλες στο τριχωτό της κεφαλής, πιτυρίδα, θαμπάδα, φριζάρισμα, ακόμη και τριχόπτωση, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και να κάψουν τα μαλλιά σας.

Οπότε, η συμβουλή της είναι να παίρνετε στο ταξίδι πάντα μαζί το δικό σας σεσουάρ.