Απέναντι από το λιμάνι της Πάργας, βρίσκεται ένα λιλιπούτειο και κατάφυτο νησάκι που τραβάει τα βλέμματα των επισκεπτών. Είναι το νησάκι της Παναγιάς, το οποίο αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο της περιοχής, ενώ κάποτε ήθελε να το αποκτήσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Στο νησάκι, μπορείτε να φτάσετε με καϊκάκι -εκτός και αν είστες δεινοί κολυμβητές, οπότε μπορείτε να το προσεγγίσετε και κολυμπώντας. Εκεί, θα συναντήσετε το χαρακτηριστικό εκκλησάκι της Παναγίας, απ’ όπου πήρε και το όνομά του. Το εκκλησάκι με το γραφικό καμπαναριό βρίσκεται στις παρυφές του κάστρου και χτίστηκε το 1808 από τους Γάλλους κατά την παραμονή τους στην ευρύτερη περιοχή.

Σκοπός τους ήταν να ελέγχουν μέρος του όρμου της Πάργας. Ο, τι έχει απομείνει από αυτό είναι πνιγμένο στο πράσινο δημιουργώντας ένα πολύ γραφικό σκηνικό. Μάλιστα, κάποια ζευγάρια επιλέγουν το εκκλησάκι για το γάμο τους με τη νύφη να φτάνει στο παραμυθένιο σκηνικό πάνω σε καΐκι. Τη νύχτα η εικόνα είναι ακόμα πιο γραφική με το φωταγωγημένο νησάκι να μαγνητίζει τα βλέμματα.

Παλαιότερα, το νησάκι ήθελε να αγοράσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ώστε να το μετατρέψει σε κοσμοπολίτικο θέρετρο. Λέγεται, μάλιστα, ότι θα του άλλαζε όνομα και από «το νησάκι της Παναγιάς» θα το ονόμαζε «Χριστίνα», αλλά η αγορά δεν προχώρησε.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πάργα
Πάργα
Πάργα
Πάργα
Πάργα