Είναι γεγονός πως όταν ταξιδεύουμε με το αεροπλάνο, οι περισσότεροι έχουμε μια προτίμηση για τη θέση, επιλέγοντας είτε στο παράθυρο. είτε στο διάδρομο. Ωστόσο, έχετε ποτέ σκεφτεί σε ποια πλευρά του αεροπλάνου είναι καλύτερα να καθίσετε;

Υπάρχει «ιδανική» πλευρά; Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε πως καμία πλευρά δεν είναι απαραίτητα πιο ασφαλής από την άλλη. Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους οι επιβάτες μπορεί να προτιμούν είτε τη δεξιά είτε την αριστερή πλευρά του αεροπλάνου.

Στο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure ειδικοί αναλύουν τι πρέπει να λάβετε υπόψη, όταν επιλέγετε τη θέση σας σε ένα αεροπλάνο για να είναι καλύτερο το ταξίδι σας. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι και κανόνας. Έχουμε και λέμε, σύμφωνα με όσα είπαν οι ειδικοί:

Τη θέα

Οι περισσότεροι προτιμάνε το παράθυρο για να βλέπουν έξω. Ο Richard Campbell, ιδρυτής της ταξιδιωτικής πλατφόρμας 10Adventures, δηλώνει: «Μου αρέσει πολύ η θέση στο παράθυρο και συχνά προσπαθώ να προβλέψω ποια πλευρά θα έχει καλύτερη θέα, βασιζόμενος στη λογική πορεία της πτήσης προς το αεροδρόμιο».

Μάλιστα, θυμάται ακόμα την πρώτη του πτήση πριν από 25 χρόνια, όταν κάθισε στη δεξιά πλευρά του αεροπλάνου και είχε απίστευτη θέα στον Τάμεση και το κέντρο του Λονδίνου καθώς προσέγγιζε το Heathrow.

Ωστόσο, ακόμα και με την καλύτερη έρευνα, τα πράγματα μπορεί να μην πάνε όπως τα υπολογίζετε. Ο Campbell προειδοποιεί: «Ακόμα κι αν προσπαθώ να βρω κάθισμα με εξαιρετική θέα, είναι δύσκολο να προβλέψω αν θα έχω πραγματικά ωραία θέα». Η πορεία της πτήσης μπορεί να αλλάξει, ο καιρός μπορεί να χαλάσει και αυτό που φαίνεται καλό στον χάρτη μπορεί να είναι απογοητευτικό από τα 38.000 πόδια.

Τον ύπνο

Η πλευρά μπορεί να παίξει ρόλο αν κοιμάστε στο αεροπλάνο, λαμβάνοντας υπόψη την κατεύθυνση στην οποία τείνετε να γέρνετε στη διάρκεια του ύπνου. Η Dominika Dryjski, COO της TravMedia, προτιμά τη δεξιά πλευρά, καθώς συνήθως γέρνει προς τα δεξιά όταν κοιμάται. Μπορεί, πάλι, να μην έχετε τέτοια θέματα, όταν κοιμάστε, οπότε εδώ η πλευρά δεν παίζει κανένα ρόλο.

Αν είστε δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες

Εδώ, καλό είναι να το λάβετε υπόψη, αν σχεδιάζετε να εργαστείτε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Για παράδειγμα, ο Ο John Lyotier, CEO και συνιδρυτής της TravelAI, είναι δεξιόχειρας και προτιμά να κάθεται στην αριστερή πλευρά του αεροπλάνου, σε κάθισμα διαδρόμου, γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να δουλεύει με το laptop του.