Το 2024, αν μη τι άλλο, έχει διάφορες ταξιδιωτικές τάσεις που έχουν δώσει ενδιαφέρον στους ταξιδιώτες, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα. Και αν μη τι άλλο, αυτή η νέα τάση που ανθεί στην Ευρώπη, σίγουρα είναι ανατρεπτική..

Ο λόγος για το «Mystery Travel», η ταξιδιωτική εμπειρία όπου το… «ταξίδι στο άγνωστο, με βάρκα την ελπίδα», θα λέγαμε πως παίρνει σάρκα και οστά. Γιατί, στο Mystery Travel, οι ταξιδιώτες δεν έχουν ιδέα για τον προορισμό τους, αφού τους αποκαλύπτεται την ημέρα της αναχώρησης!

Σε αυτά τα «ταξίδια μυστηρίου» απευθύνεστε σε εξειδικευμένα ταξιδιωτικά γραφεία που αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν ειδικά για εσάς ένα ταξίδι-έκπληξη, αφού πρώτα δηλώσετε τις προτιμήσεις σας και το μπάτζετ που διαθέτετε. Κι αν απορείτε, γιατί κάνει θραύση η νέα αυτή έκπληξη, είναι γιατί όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που θέλουν να βάλουν λίγο σπασπένς και μυστήριο στη ζωή τους.

ταξίδι

Η ιδέα πως δεν ξέρουν πού θα ταξιδέψουν και το μαθαίνουν την τελευταία στιγμή, είναι συναρπαστική. Εξάλλου, οι εκπλήξεις αρέσουν σε όλους. Μάλιστα, οι ειδικοί του τουρισμού προβλέπουν ότι αυτού του είδους τα ταξίδια θα εξελιχθούν σε κυρίαρχη τάση.

Όπως αναφέρει το bbc.com, σε έρευνα που διενήργησε η ταξιδιωτική πλατφόρµα Booking.com σε 33 χώρες και σε περισσότερους από 27.000 ταξιδιώτες, το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προτιμά να κλείσει ένα ταξίδι έκπληξη όπου ο προορισμός θα παραμείνει κρυφός μέχρι την άφιξή του εκεί.

Πώς λειτουργεί ένα πακέτο Mystery Travel

Η διαδικασία έχει ως εξής:

  • Επιλέγετε την ημερομηνία που θέλετε να ταξιδέψετε
  • Δηλώνετε το επιθυμητό μπάτζετ του ταξιδιού σας
  • Συζητάτε µε το γραφείο για άλλες πιθανές προτιμήσεις και παραμέτρους
  • Κάθε ταξιδιωτικό γραφείο, λαμβάνει υπόψη τις προσωπικές σας προτιμήσεις, σχετικά µε τον τρόπο που σας αρέσει να ταξιδεύετε, το κλίμα καθώς και τις δραστηριότητες που θα θέλατε να δοκιμάσετε και φτιάχνει το ανάλογο πακέτο