Το ταξίδι με αεροπλάνο είναι πάντα μια συναρπαστική εμπειρία για τα παιδιά. Η αίσθηση ότι πετάνε πάνω ψηλά στον ουρανό, ανάμεσα από τα σύννεφα, τα ενθουσιάζει, μοιάζει στην παιδική τους φαντασία σαν κάτι το μαγικό.

Κι εννοείται πως δεν υπάρχει παιδί που να μη θέλει να καθίσει στο παράθυρο για να μπορεί να βλέπει. Ωστόσο, για τους γονείς δεν είναι πάντα τόσο συναρπαστικό, αφού έχουν να σκεφτούν πολλά πρακτικά σχετικά με το αεροπορικό ταξίδι με παιδιά. Ένα από αυτά είναι και οι θέσεις.

Εξάλλου, όταν πρόκειται να επιλέξετε τις θέσεις για το αεροπλάνο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου, όπως η άνεση, η ασφάλεια, το μέρος. Και όταν έχετε μαζί σας τα παιδιά, προβληματίζεστε περισσότερο.

Η HuffPost μίλησε ειδικούς σε θέματα ταξιδιών, οι οποίοι μοιράστηκαν χρήσιμες συμβουλές για το ποιες θέσεις είναι οι πιο ιδανικές αν ταξιδεύετε με παιδιά.

Το παράθυρο που λατρεύουν τα παιδιά

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα παιδιά λατρεύουν να κάθονται δίπλα στο παράθυρο. Και όπως εξηγεί η Jurga Rubinovaite, δημιουργός της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Full Suitcase. «Έτσι, δεν θα ενοχλούν τους άλλους επιβάτες». Το κάθισμα στο παράθυρο μπορεί επίσης να προσφέρει μια επιπλέον επιφάνεια για να ακουμπήσουν για να κοιμηθούν, οπότε κι εσείς θα είστε λίγο πιο άνετα.

Για να είστε στην ίδια σειρά

«Εάν δύο γονείς ταξιδεύουν με ένα παιδί και υπάρχουν τρεις θέσεις σε κάθε πλευρά του αεροπλάνου, τότε είναι καλύτερο να κλείσετε και τις τρεις θέσεις: μια θέση στο παράθυρο για το παιδί και τις θέσεις στη μέση και στο διάδρομο για τους γονείς», δήλωσε η Jurga Rubinovaite. Και όπως εξηγεί, όσο νωρίτερα κάνετε κράτηση, τόσο πιο πιθανό είναι να πετύχετε μια σειρά με τρεις θέσεις μαζί.

Μπροστινές θέσεις

Οι θέσεις στη μπροστινή σειρά είναι πάντα εξαιρετικές αν μπορείτε να τις εξασφαλίσετε, δηλώνει η Rubinovaite, καθώς -όπως λέει- προσφέρουν περισσότερο χώρο στα παιδιά να κινηθούν, χωρίς να ενοχλούν τους υπόλοιπους επιβάτες.