Πρόσφατα, το γνωστό περιοδικό Time Out δημοσίευσε μία λίστα με τους 24 πιο «υποτιμημένους» προορισμούς του κόσμου, προτείνοντας στους αναγνώστες του να τους ανακαλύψουν. Ανάμεσα σε αυτά τα μέρη, βρίσκεται και η Κάρπαθος.

Όσοι γνωρίζουν το νησί και το έχουν επισκεφτεί, ξέρουν πολύ καλά πως πρόκειται για ένα μοναδικό και ξεχωριστό μέρος, με μια δική του άγρια ομορφιά και προσωπικότητα. Ωστόσο, δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς που λέμε «δημοφιλείς προορισμούς» και για τον λόγο αυτό θεωρείται ως υποτιμημένο, συγκριτικά με τα υπέροχα μέρη που διαθέτει.

Κάρπαθος
Κάρπαθος

Μάλιστα, και η ταξιδιωτική πλατφόρμα Holiday Check συμπεριέλαβε την Κάρπαθο στα 10 νησιά της χώρας μας που πρέπει οι Γερμανοί να επισκεφτούν για να «νοιώσουν Ελλάδα». Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, «η Κάρπαθος είναι ο ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα κομμάτι Ελληνικής αυθεντικότητας μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Το ποικιλόμορφο φυσικό περιβάλλον της περιλαμβάνει άγρια βραχώδη τοπία, πλούσιες σε βλάστηση περιοχές και γαλαζοπράσινα νερά, γεγονός που κάνει την Κάρπαθο ιδιαίτερα δημοφιλή σε φωτογράφους και καλλιτέχνες».

Κάρπαθος

Και συμπληρώνει: «Οι κάτοικοι του νησιού διατηρούν αναλλοίωτη την μουσική τους παράδοση με τους ήχους της τσαμπούνας να “συντροφεύουν” διαφορετικές στιγμές της καθημερινότητας».

Κάρπαθος

Στα μέρη του νησιού που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί και σίγουρα θα εντυπωσιαστεί, είναι και η Άπελλα. Η πανέμορφη, εξωτική παραλία βρίσκεται μέσα σε ένα υπέροχο πευκόφυτο περιβάλλον, διαθέτει κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και λευκή σαν πούδρα αμμουδιά με λεπτό βότσαλο. Η Άπελλα απέχει περίπου 20 χλμ. από τα Πηγάδια, την πρωτεύουσα του νησιού και μπορεί κανείς να την προσεγγίσει είτε με κάποιο από τα τουριστικά καΐκια που πραγματοποιούν δρομολόγια από το λιμάνι των Πηγαδιών ή οδικώς, μόνο που ο δρόμος είναι φιδογυριστός και σχετικά στενός, ενώ θα χρειαστεί να περπατήσετε μέχρι να φτάσετε σε αυτή.

Παραλία Απέλλα
Κάρπαθος

Και φυσικά, το μέρος που «κλέβει» τις εντυπώσεις, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα χωριά που θα συναντήσει κανείς στα Δωδεκάνησα -και όχι μόνο, η Όλυμπος. Φωλιασμένο μεταξύ δύο βουνοκορφών σε υψόμετρο 310 μέτρων, στο χωριό αυτό έχεις την αίσθηση πως ο χρόνος εδώ έχει σταματήσει. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως γυναίκες της Ολύμπου φορούν ακόμα έως σήμερα την παραδοσιακή φορεσιά της περιοχής ενώ μπορεί κανείς να ακούσει και την τοπική διάλεκτο.