Είναι από τη μέρη στη Ρόδο, που σίγουρα ξεχωρίζουν, αφού δεν θυμίζει καθόλου κάτι από το «νησί των Ιπποτών». Αντίθετα, μοιάζει σα να είναι ένα από τα πανέμορφα χωριά των Κυκλάδων. Ο λόγος, φυσικά, για τη Λίνδο, την κυκλαδίτικη πινελιά στη Ρόδο που κάνει τη διαφορά.

Η αλήθεια είναι πως βλέποντας τις εικόνες από τη Λίνδο ή την επισκέπτεσαι από κοντά, δεν περιμένεις με τίποτα πως θα συναντήσεις ένα τέτοιο μέρος στην κατά τα άλλα μεσαιωνική, Ρόδο. Πάλλευκα σπιτάκια, πλακόστρωτα σοκάκια, ανθισμένες αυλές, το τέλειο κυκλαδίτικο σκηνικό, 50 χλμ. μακριά από το κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Λίνδος Ρόδος

Η είσοδος των αυτοκινήτων στον οικισμό απαγορεύεται, ενώ οι βόλτες στα καλεντερίμια της, θα σας ενθουσιάσουν. Τα εντυπωσιακά καπετανόσπιτα της Λίνδου χρονολογούνται από τον 16ο, τον 17ο και τον 18ο αιώνα, είναι χτισμένα από ντόπιους τεχνίτες και ξεχωρίζουν για την κατασκευή τους και τις χαρακτηριστικές βοτσαλωτές αυλές. Το, δε, υπέροχο «παζλ» της Λίνδου συμπληρώνουν τα μαγαζάκια με τουριστικά είδη, τα καφέ και τα ταβερνάκια.

Λίνδος Ρόδος

Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, συγκαταλέγονται η περίφημη Ακρόπολη της Λίνδου με τα ερείπια του ναού της Αθηνάς Λινδίας, ο οποίος είναι χτισμένος τον 4ο αιώνα π.Χ., το διοικητήριο των Ιπποτών, καθώς και η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.

Λίνδος Ρόδος

Στη Λίνδο ανήκουν, επίσης, και δύο από τις πιο φημισμένες παραλίες του νησιού, αυτή του Αγίου Παύλου, λίγο έξω από το χωριό με το ομώνυμο εκκλησάκι, και η πρώτη (και μεγαλύτερη) που φέρει το όνομα του οικισμού.

Λίνδος Ρόδος
Λίνδος Ρόδος