Μύκονος… Το κοσμοπολίτικο νησί με τους ορκισμένους θαυμαστές, αλλά και τους ορκισμένους εχθρούς. Γιατί, εδώ που τα λέμε, δεν ξέρουμε αν υπάρχει άλλος προορισμός, όπως η κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων, που να έχει τόσους φαν και την ίδια στιγμή τόσους haters που μένουν στην επιφάνεια και όχι στην ουσία.

Κι όμως, η Μύκονος είναι πολλά περισσότερα από ατέλειωτη ψυχαγωγία. Και κυρίως, είναι πολλά περισσότερα από τα πολυτελή beach bars, τις κοσμοπολίτικες παραλίες και τις ορδές των λογής-λογής διασήμων που κατακλύζουν κάθε χρόνο το «νησί των Ανέμων». Η καλλονή των Κυκλάδων -και δεν είναι υπερβολή- διαθέτει και μία άλλη πλευρά που σε περιμένει να την ανακαλύψεις στο επόμενο ταξίδι σου.

Μύκονος

Γιατί να πας στη Μύκονο

Το σίγουρο είναι ότι τη Μύκονο θα την ερωτευτείς με την πρώτη ματιά. Με το που θα αντικρίσεις το λιμάνι, θα νιώσεις μία περίεργη έλξη για το νησί που, από τον 19ο αιώνα, όταν και την πρωτοεπισκέφθηκε και αγάπησε μια ομάδα Γάλλων αρχαιολόγων, έχει πλημμυρίσει από διασημότητες, μεγιστάνες επιχειρήσεων, ηγέτες χωρών, βασιλιάδες, καλλιτέχνες, καθώς και κάθε είδους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια επισκέπτες την επιλέγουν κάθε χρόνο για τις διακοπές τους.

Μύκονος

#1. Για τη Χώρα της
Μία βόλτα στη Χώρα, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τις όμορφες γειτονιές και τα ασβεστωμένα σοκάκια, θα αρκούσε από μόνη της για να σου απαντήσει στο «γιατί να πάω». Μην αμελήσεις να επισκεφθείς τη Μικρή Βενετία με τα σπίτια που μοιάζουν βυθισμένα στη θάλασσα, αλλά και τη γειτονιά του Γιαλού με το ιστορικό δημαρχείο Μυκόνου, το παλιό σχολείο του Μαύρου και τους αξιολάτρευτους όσο και διάσημους πελεκάνους.

Μύκονος

#2. Για το ηλιοβασίλεμά της
Αν θέλεις να χαρίσεις στον εαυτό σου ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα, τότε μην παραλείψεις να επισκεφθείς τον Φάρο του Αρμενιστή (ή Βρικόλακας) με τη συγκλονιστική θέα στο Αιγαίο και την ανατριχιαστική ιστορία που κουβαλάει, καθώς κατασκευάστηκε ύστερα από ένα ναυάγιο ανοιχτά της Μυκόνου. Και για καιρό υπήρξε ο φόβος και ο τρόμος για τα παιδιά του νησιού, επειδή εκεί τριγυρνούσε ο… βρικόλακας, ενώ στον φάρο αιχμαλώτιζαν Γερμανούς στρατιώτες.

Μύκονος

#3. Για τις παραλίες
Οι παραλίες της Μυκόνου κρύβουν εκπλήξεις για κάθε διάθεση και προτίμηση. Αν και οι περισσότερες είναι οργανωμένες, παραλίες, όπως ο Άγιος Σώστης, η Κάπαρη και η Μερχιά, ο Πάνορμος, ο Άγιος Στέφανος και το Αγράρι, ενδείκνυνται για εκείνους που αγαπούν την ηρεμία και μια πιο απομονωμένη ατμόσφαιρα. Στις πασίγνωστες παραλίες της, βέβαια, στην Ψαρού, την Παράγκα, τη Φτελιά, το Paradise και το Super Paradise, θα βρεις και κάποια από τα μεγαλύτερα beach bars του κόσμου!

Μύκονος

#4. Για τη γαστρονομία
Αφήνουμε στην άκρη τις τσουχτερές τιμές που ακούμε και μένουμε στο γεγονός ότι η Μύκονος θα σου χαρίσει ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες. Πέρα από τα δεκάδες γκουρμέ εστιατόρια, υπάρχουν και αρκετές πιο οικονομικές επιλογές που θα σε φέρουν ακόμα πιο κοντά με την αυθεντική πλευρά της Μυκόνου και το τοπικό χρώμα της. Ορισμένα από τα καλούδια που αξίζει να δοκιμάσεις, όπου κι αν επιλέξεις να καθίσεις, είναι η περίφημη κοπανιστή, τα ντόπια λουκάνικα, η λούζα και η μόστρα, τα σαλιγκάρια της θάλασσας, οι μαραθοκεφτέδες και οι πίτες!

Μύκονος

#5. Για τη διασκέδαση
Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Η νυχτερινή ζωή απογειώνεται εκεί που σκάει το κύμα, όμως και η Χώρα της Μυκόνου είναι γεμάτη από πολυάριθμα μπαρ και clubs, με τα περισσότερα να συγκεντρώνονται στα Ματογιάννια και στην περιοχή του Γιαλού. Αφέσου ελεύθερος και διασκέδασε με την ψυχή σου…. Να έχεις κάτι να θυμάσαι και να διηγείσαι.

Πώς θα ταξιδέψεις άνετα, ευχάριστα και με ασφάλεια στη Μύκονο

Όπως και να επιλέξεις να περάσεις τις μέρες σου στη Μύκονο, το σίγουρο είναι πως θα φτάσεις πιο εύκολα και άνετα από ποτέ μέσα από το ανακαινισμένο της αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα, από το 2021 το αεροδρόμιο της Μυκόνου είναι κατά 50% μεγαλύτερο, ενώ διαθέτει ένα νέο πυροσβεστικό σταθμό. Επιπλέον, το πέρασμα από το αεροδρόμιο είναι πλέον ακόμα πιο γρήγορο, αφού αυξήθηκαν κατά 33% τα σημεία check-in, κατά 20% οι πύλες και κατά 25% τα σημεία ασφαλείας και ελέγχου. Παράλληλα, έγινε αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και κατασκευάστηκε νέο φυλάκιο ελέγχου πρόσβασης στην περιοχή δραστηριοτήτων αεροσκαφών.

Επίσης, ανακατασκευάστηκε ο διάδρομος προσγείωσης/απογείωσης, καθώς και ο περιβάλλον χώρος του αεροδρομίου, ενώ το απόλυτα σύγχρονο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών μειώνει σημαντικά τους χρόνους αναμονής. Τέλος, το αεροδρόμιο της Μυκόνου διαθέτει το πολυτελές Μυκονιάτικο VIP Lounge «Δήλος», που προσφέρει μια κορυφαία, elegant εμπειρία, όπου οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα περιμένοντας την αναχώρησή τους.

Αεροδρόμιο Μυκόνου

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Ήξερες ότι

  • Η Fraport Greece αύξησε τον αριθμό των απευθείας συνδέσεων, αυξάνοντας έτσι και το μερίδιο αγοράς της διεθνούς κίνησης σε σχέση με τη συνολική κίνηση, από 61% το 2016 σε 68% το 2023;
  • Το 2017 επισκέφθηκαν το νησί 1.207.000 επιβάτες, ενώ το 2023 ο αριθμός τους έφτασε σε 1.659.000 επιβάτες;
  • Η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ελβετία και η Γερμανία είναι οι πέντε πρώτες χώρες σε κατάταξη από τις οποίες προέρχονται οι επιβάτες;
  • Συνεργάζεται με 31 αεροπορικές εταιρείες από 19 χώρες;
  • Εξυπηρετεί 43 συνδέσεις μεταξύ των χωρών;

Όσο για το καλοκαίρι 2024;

  • Το πρώτο εξάμηνο του 2024 επισκέφθηκαν το νησί 468.655 επιβάτες σε σύνολο 5.348 πτήσεων.
  • Προστέθηκε ένας νέος προορισμός (Φότζα).
  • Προστέθηκαν δυο νέες αεροπορικές εταιρείες (Lumiwings, Corendon).

Κάνε πιο ευχάριστη την αναμονή σου για την πτήση

Όσο θα βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο και θα περιμένεις την πτήση σου, αφήνεις το κινητό στην άκρη (σε διακοπές βρίσκεσαι, διακόπτεις απ΄όλα, έτσι δεν είναι;) και απολαμβάνεις τη βόλτα σου στα καταστήματα που υπάρχουν σε αυτό. Μπορείς να αγοράσεις σουβενίρ για τους φίλους σου, αλλά και να απολαύσεις τον καφέ σου ή το φαγητό. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν επιλογές για να περάσει η ώρα, χωρίς να το καταλάβεις.

Καταστήματα για φαγητό και καφέ στο αεροδρόμιο Μυκόνου

  • Pret A Manger
  • Bistro dei Cavalieri
  • Flocafe Espresso Room
  • Herbs & Olives
  • Starbucks
  • Tashba

Καταστήματα για αγορές στο αεροδρόμιο Μυκόνου

  • Hellenic Duty Free Shops
  • Athens Protasis
  • Connect Phone
  • Davinci
  • JMK Kiosk
  • Occhio Papavasiliou

Για περισσότερες πληροφορίες, κάνε κλικ εδώ.