Η Ίος φημίζεται για την πανέμορφη Χώρα της, αλλά και για τις υπέροχες παραλίες της. Μία από αυτές, είναι και η Κουμπάρα, μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού και από τις διάσημες στο Instagram, αφού θα δεις πολλά στιγμιότυπα τραβηγμένα σε αυτήν.

Η Κουμπάρα με το παράξενο όνομα, βρίσκεται εντός του ομώνυμου όρμου στο βορειοδυτικό τμήμα της Ίου και σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από την Χώρα. Μπορείτε, δηλαδή, να πάτε ακόμα και με τα πόδια, αφού δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από ένα μισάωρο.

Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ είναι αρκετά προστατευόμενη από τον αέρα. Είναι αμμώδης και έχει ρηχά κρυσταλλένια νερά, γι’ αυτό και θεωρείται ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Στα δύο άκρα της παραλίας υπάρχουν βράχια για να απολαύσετε τις βουτιές σας. Όπως θα απολαύσετε και θα θαυμάσετε ένα από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα!

Η Κουμπάρα είναι μία οργανωμένη παραλία, έχει και beach bars, ενώ στη γύρω περιοχή θα βρείτε ταβέρνες, καταστήματα, ξενοδοχεία και καταλύματα αν θέλετε να μείνετε σε αυτό το όμορφο και ήρεμο μέρος.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Κουμπάρα Ίος
Κουμπάρα Ίος
Κουμπάρα Ίος
Κουμπάρα Ίος
Κουμπάρα Ίος