Ας το παραδεχτούμε, ποιος δεν έχει πάει διακοπές και φεύγοντας από το ξενοδοχείο δεν έχει πάρει μαζί του κάποια από τα αντικείμενα που υπήρχαν στο δωμάτιο. Παράδοση; Εθισμός; Απλά, σας γυάλισε; Όπως και να έχει, πήρατε/πήραμε κοντά πράγματα που δεν σας/μας ανήκουν.

Ωστόσο, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν είναι όλα τα αντικείμενα απαγορευμένα. Υπάρχουν και κάποια που μπορείτε να τα βάλετε στη βαλίτσα σας, χωρίς να βρείτε τον μπελά σας και χωρίς να νιώσετε τις ενοχές της κλοπής. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Προϊόντα περιποίησης

Από τα δημοφιλέστερα αντικείμενα που κάνουν φτερά και προσγειώνονται πάντοτε στη βαλίτσα. Μάλιστα, πολλοί κάνουν και συλλογή με σαπουνάκια από τα ξενοδοχεία που έχουν επισκεφτεί. Αν κάνετε κι εσείς το ίδιο, συνεχίστε χωρίς ενοχές, να παίρνετε μαζί σας τα προϊόντα περιποίησης, όπως τα μικρά μπουκαλάκια με το σαμπουάν, το μαλακτικό και το αφρόλουτρο.

Παντόφλες

Πολλά ξενοδοχεία διαθέτουν παντόφλες μίας χρήσης, για να χρήση εντός του δωματίου. Αυτές, όπως καταλαβαίνετε, σας ανήκουν, οπότε αν τις πάρετε μαζί σας στο σπίτι, δεν θα ενοχλήσει κανέναν. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες παντόφλες θα σας φανούν χρήσιμες αν τις κρατήσετε για τους δικούς σας φιλοξενούμενους.

Τα προϊόντα καλωσορίσματος

Επίσης, πολλά ξενοδοχεία έχουν καλαθάκι με προϊόντα καλωσορίσματος, όπως καραμέλες, σοκολατάκια κ.α. Ή έχουν στο δωμάτιο μίνι συσκευασίες μαρμελάδας, μελιού, αλλά και φακελάκια καφέ και τσάι. Αν αυτά προσφέρονται δωρεάν στο δωμάτιο, τότε μπορείτε να πάρετε μαζί σας.

Και τι δεν αγγίζουμε γιατί είναι κλεψιά:

Και αφού είπαμε ποια είναι τα νόμιμα αντικείμενα που μπορούν να καταλήξουν στη βαλίτσα μας, ας δούμε ποια είναι και τα απαγορευμένα:

Οι πετσέτες: Πολλοί τις παίρνουν μαζί τους και χωρίς μεγάλη ανάλυση, καταλαβαίνετε πως απαγορεύεται καθώς πρόκειται για περιουσία του ξενοδοχείου.

Μπουρνούζια, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, μαξιλάρια: Το ίδιο ισχύει κι εδώ. Πολλοί το κάνουν και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τον λόγο.

Τασάκια, ποτήρια, κούπες, μαχαιροπίρουνα, ακόμα και διακοσμητικά: Δεν τα αγγίζουμε αυτά, το καταλαβαίνετε έτσι; Πρόκειται για καραμπινάτη κλεψιά.