Στο νοτιοδυτικό άκρο της Ζακύνθου, στο Κερί, εντοπίζεται το πιο επιβλητικό τοπίο ολόκληρου του νησιού. Ένα σκηνικό που «κόβει» την ανάσα και τα λόγια μάλλον μοιάζουν φτωχά για να το περιγράψουν.

Και μιλάμε για τις Μυζήθρες τους δύο εντυπωσιακούς λευκούς βράχους, με το παράξενο όνομα που δεν γνωρίζουμε πώς προέκυψε. Ξέρουμε, όμως, πως αν βρεθείτε στον Φάρο στο Κερί, θα δείτε να απλώνεται μπροστά σας το επιβλητικό αυτό σκηνικό.

Οι βράχοι αποτελούν συνέχεια του απότομου γκρεμού, αναδυόμενοι μέσα από τη θάλασσα, προσθέτοντας ακόμα μία συναρπαστική πινελιά στη γοητευτική εικόνα αυτής της πλευράς του νησιού:
κρυστάλλινα νερά, οι σπηλιές στο Κερί, και οι «δίδυμες» Μυζήθρες, η μικρή και η μεγάλη, να τελειοποιούν το καρέ της φανταστικής καρτ ποστάλ. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, το «Πηγάδι των Οινουσσών» με βάθος 4.500 μέτρα.

Όμως, θα σας γοητεύσει σίγουρα και το χωριό Κερί με τα παραδοσιακά σπίτια του που αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της ζακυνθινής αρχιτεκτονικής.

Δείτε τις φωτογραφίες

Μυζήθρες Ζάκυνθος
Μυζήθρες Ζάκυνθος
Μυζήθρες Ζάκυνθος
Μυζήθρες Ζάκυνθος
Μυζήθρες Ζάκυνθος
Μυζήθρες Ζάκυνθος