Ο Γέρακας είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ζακύνθου, σπάνιας οικολογικής σημασίας, ενώ προστατεύεται από το Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου καθώς εκεί γεννά τα αυγά της η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα.

Για τον λόγο αυτό, ο Γέρακας πρόσφατα μπήκε στη λίστα με τις «απάτητες παραλίες» της χώρας, όπου σύμφωνα με την ΚΥΑ, δεν θα παραχωρούνται για τουριστική αξιοποίηση. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δράση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μορφολογία τους και την ακεραιότητά τους ως προς τις οικολογικές τους λειτουργίες. Που σημαίνει πως μεταξύ άλλων, απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα, οι ομπρέλες, οι ξαπλώστρες κ.α.

Η αλήθεια είναι πως ο Γέρακας -βρίσκεται κοντά στο ακρωτήριο Γεράκι στη χερσόνησο του Βασιλικού στα νότια της Ζακύνθου- ανέκαθεν προστατεύονταν, λόγω της Καρέτα-Καρέτα και για τον λόγο αυτό, έχει διατηρήσει τη φυσική του ομορφιά. Η μεγάλη χρυσαφένια αμμουδιά καταλήγει σε ένα μικρό ακρωτήρι, διάσημο για τον άργιλό του, τον οποίο όμως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις για οικολογικούς λόγους.

Ο Γέρακας είναι μια από τις λίγες αμμώδεις παραλίες του νησιού, με την παραλία και τον βυθό να καλύπτονται από ψιλή χρυσαφένια άμμο, που τον καθιστούν ιδανικό για οικογένειες. Τα νερά, δε, της παραλίας είναι ρηχά, και ζεστά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Παραλία Γέρακας Ζάκυνθος
Παραλία Γέρακας Ζάκυνθος
Παραλία Γέρακας Ζάκυνθος
Παραλία Γέρακας Ζάκυνθος