Το αποκαλούν και το «στολίδι» της τουρκικής ακτογραμμής και δεν έχουν άδικο, αφού το κοσμοπολίτικο Bodrum είναι απλά υπέροχο. Και θυμίζει έντονα ελληνικό νησί με τα λευκά σπίτια και τους ανεμόμυλος.

Το Bodrum, η «Μύκονος της Τουρκίας» κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολύ κόσμο που θέλει να ξεφαντώσει και όχι μόνο. Διαθέτει υπέροχες παραλίες, beach bars, το γνωστό υπαίθριο παζάρι, και γενικά πολλές ομορφιές που θα σε εντυπωσιάσουν. Απέχει από την Κω διαρκεί μόλις μισή ώρα και πολλοί τουρίστες που βρίσκονται στο ελληνικό νησί, πετάγονται απέναντι για μια ημερήσια βόλτα.

Πέρα από τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, πρόκειται και για μια πόλη με πλούσια ιστορία. Η Αλικαρνασσός, όπως λεγόταν, διαθέτει ιστορικά μνημεία που πρέπει να επισκεφτείς και σίγουρα θα σε συγκινήσουν, όπως το αρχαίο θέατρο. Αλλά και τα ερείπια του γνωστού μαυσωλείου (τάφου) του Μαύσωλου, σατράπη της Καρίας κατά την ελληνιστική περίοδο, που θεωρούταν και ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Το Bodrum διαθέτει υπέροχες, κοσμοπολίτικες ή μη, παραλίες, μεταξύ αυτών: το Gümüşlük, όπου εδώ κολυμπάτε κοντά σε μερικά από τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Μύνδου. Η κοσμοπολίτικη Gümbet, με τα πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια, αλλά και το Yahsi που είναι μια από τις καθαρότερες παραλίες.

Δείτε τις φωτογραφίες

Μπόντρουμ
Μπόντρουμ
Μπόντρουμ