Οι καταρράκτες είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα στον κόσμο, προσφέροντας μοναδικά τοπία και αξέχαστες εμπειρίες σε όσους έχουν την τύχη να τους επισκεφθούν από κοντά.

Από το μεγαλείο των Καταρρακτών Ιγκουαζού που εκτείνονται μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλίας, μέχρι την απόκοσμη ομορφιά των Καταρρακτών Βικτώρια στην Αφρική, οι καταρράκτες μαγεύουν και εμπνέουν.

Καταρράκτες Ιγκουαζού (Αργεντινή και Βραζιλία)

Καταρράκτες Ιγκουαζού

Οι καταρράκτες Ιγκουαζού, που βρίσκονται στα σύνορα της επαρχίας Μισιονές στην Αργεντινή και της πολιτείας Παρανά στη Βραζιλία, είναι από τους πιο διάσημους καταρράκτες στη Νότια Αμερική. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σύστημα καταρρακτών στον κόσμο και είναι τόσο εντυπωσιακοί που η πρώην πρώτη κυρία Eleanor Roosevelt φημολογείται ότι αναφώνησε «φτωχέ Νιαγάρα» όταν τους πρωτοείδε.

Angel Falls (Βενεζουέλα)

Angel Falls (Βενεζουέλα)

Με ύψος 980 μέτρα, οι καταρράκτες Angel Falls είναι ο ψηλότερος αδιάκοπος καταρράκτης στον κόσμο. Το νερό ρέει από τον ποταμό Churun και ξεχειλίζει πάνω από την άκρη του βουνού Auyantepui. Βρίσκεται μέσα σε μια πυκνή ζούγκλα, ενώ η θέα λέγεται ότι είναι καλύτερη από αέρος.

Yosemite Firefall (ΗΠΑ)

Yosemite Firefall καταρράκτης

Υπάρχουν πολλοί καταρράκτες στο Εθνικό Πάρκο Yosemite, και ο καταρράκτης Horsetail σπάνια θεωρείται ο πιο εντυπωσιακός. Ωστόσο, αυτό αλλάζει κάθε Φεβρουάριο, όταν οι φυσικές συνθήκες μπορούν να ευθυγραμμιστούν για να δημιουργήσουν την εμφάνιση λιωμένης φωτιάς που ρέει από την πλευρά του βουνού El Capitan.

Οι συνθήκες πρέπει να είναι αυστηρά σωστές, εξηγεί το Architectural Digest, αλλά αν ο καιρός είναι καλός, ο θεατής βρίσκεται στο σωστό σημείο. Αυτό που αντικρίζει είναι το νερό να ρέει πραγματικά (προέρχεται από το λιώσιμο του χιονιού, οπότε περιστασιακά στεγνώνει) και το φως του ήλιου που πέφτει στο βουνό να δημιουργεί ένα φανταστικό φαινόμενο.

Ruby Falls (Ηνωμένες Πολιτείες)

καταρράκτης Ruby Falls (Ηνωμένες Πολιτείες)

Βαθιά μέσα στο Lookout Mountain κοντά στην Τσατανούγκα του Τενεσί, οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν τους Ruby Falls, μια σειρά από καταρράκτες υπόγειων καταρρακτών. Ο Leo Lambert, χημικός και λάτρης των σπηλαίων, βρήκε τους καταρράκτες τυχαία και τους ονόμασε από τη γυναίκα του, Ruby. Σύμφωνα με το τουριστικό γραφείο της Τσατανούγκα , η περιοχή προσφέρει τον ψηλότερο και βαθύτερο υπόγειο καταρράκτη που είναι ανοιχτός στο κοινό.

Victoria Fall (Ζάμπια και Ζιμπάμπουε)

Victoria Fall (Ζάμπια και Ζιμπάμπουε)

Οι επισκέπτες που βρίσκονται κοντά στους τεράστιους καταρράκτες Victoria Falls μπορούν να ακούσουν τον βρυχηθμό των καταρρακτών από απόσταση σχεδόν 40 χλμ. Αν και δεν είναι ο ψηλότερος ή ο πλατύτερος, η τοποθεσία θεωρείται η μεγαλύτερη «κουρτίνα» νερού που πέφτει στον κόσμο.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη για να παρατηρήσετε το τεράστιο φυσικό θαύμα είναι η Devil’s Pool, που βρίσκεται στην πλευρά του καταρράκτη από τη Ζάμπια. Σαν μια φυσική πισίνα υπερχείλισης, όσοι είναι αρκετά γενναίοι για να κάνουν μια βουτιά μπορούν να παρακολουθήσουν τον καταρράκτη από την άκρη ενός βραχώδους τοίχου. Η πρόσβαση είναι διαθέσιμη μέσω ξεναγήσεων και μόνο σε συνθήκες χαμηλής στάθμης νερού.