«Φωλιασμένη» στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανάμεσα στην Κω, την Κάλυμνο, αλλά και τις ακτές της Τουρκίας, η Ψέριμος είναι το μέρος όπου θα ανακαλύψεις τι σημαίνει πραγματικά «χαλαρώνω στις διακοπές μου». Το μικρό νησί των Δωδεκανήσων προσφέρεται για διακοπές χωρίς κόσμο και άγχος, αφού τα πάντα εδώ κυλούν ήρεμα.

Η Ψέριμος διαθέτει έναν και μοναδικό οικισμό, ένα λιμάνι, ένα παντοπωλείο και έναν δρόμο, ενώ τα πάντα εδώ είναι γραφικά και παραδοσιακά και αυτό είναι ένας επιπλέον λόγος για να ταξιδέψεις μέχρι την εσχατιά των Δωδεκανήσων. Αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί σου, αφού είναι όλα τόσο κοντά μεταξύ τους, που τα γυρίζεις με τα πόδια.

Ακόμα και στις παραλίες πηγαίνεις με τα πόδια. Η πιο κοντινή είναι τα Αυλάκια μπροστά από τον οικισμό αλλά αξίζει να εξερευνήσεις και τις υπόλοιπες που είναι πανέμορφες, όπως η Παναγιά η Γραφιώτισσα, το Βαθύ, η Ρούσσα, η Γλίστρα, κ.ά. Στα ανατολικά και βόρεια του νησιού υπάρχουν ναυάγια πλοίων που είναι τέλεια μέρη για εξερεύνηση για όσους φυσικά κάνουν καταδύσεις.

Ο καλύτερος τρόπος για να ταξιδέψεις στην Ψέριμο είναι με πλοίο από την Κάλυμνο με το δρομολόγιο να διαρκεί μόλις 20 λεπτά. Λόγω της μικρής απόστασης μεταξύ των δύο λιμανιών, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι αρκετά φθηνά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ψέριμος
Ψέριμος
Ψέριμος
Ψέριμος