Η Ελλάδα, με τα αμέτρητα νησιά της, προσφέρει ευκαιρίας για μοναδικές καλοκαιρινές διακοπές για κάθε γούστο. Ανάμεσα στους πιο γοητευτικούς αλλά και λιγότερο γνωστούς προορισμούς είναι οι Αρκοί, οι Οθωνοί και η Γαύδος.

Αυτά τα απομακρυσμένα νησιά ξεχωρίζουν για την φυσική τους ομορφιά, την ηρεμία και την αυθεντικότητά τους, παρέχοντας μια ξεχωριστή εναλλακτική στις πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές.

Ανακαλύψτε μαζί μας τα κρυμμένα διαμάντια των ελληνικών θαλασσών, που υπόσχονται αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και εξερεύνησης.

Οθωνοί

Οθωνοί, Διαπόντεια νησιά

Τα Διαπόντια Νησιά είναι το δυτικότερο σημείο της χώρας μας, μια συστάδα που βρίσκεται στα βόρεια της Κέρκυρας και είναι τόσο κοντά στις ιταλικές ακτές που τις βλέπετε με γυμνό μάτι όταν το επιτρέπει ο καιρός. Οι Οθωνοί είναι το μεγαλύτερο από τα τρία κατοικημένα νησιά του συμπλέγματος, μερικές εκατοντάδες ζουν εδώ, είναι όμως εξίσου άγνωστοι στους περισσότερους, όμοια με την Ερεικούσσα και το Μαθράκι.

Και τα τρία τους είναι όμως όνειρο, εξαίσιοι προορισμοί που κρατιούνται διακριτικά σε απόσταση από τον μαζικό τουρισμό του Ιονίου. Οι Οθωνοί είναι καταπράσινοι, πνιγμένοι στα δέντρα, και τα αρώματα από τα λουλούδια και τα βοτάνια τους σας συντροφεύουν σε κάθε βήμα.

Με επιφάνεια καμιά 10αριά τετραγωνικά χιλιόμετρα, το νησί προσφέρει ερημικές παραλίες και άφθονες ώρες για ψάρεμα, ποδηλασία ή εξερεύνηση με τα πόδια. Έχει ένα εντυπωσιακό φυσικό ανάγλυφο, γαλαζοπράσινα νερά και περίτεχνους γεωλογικούς σχηματισμούς.

Στις περισσότερες παραλίες του φτάνετε με καΐκι και σε μια τέτοια είχε κρατήσει αιχμάλωτο τον Οδυσσέα η Καλυψώ.

Την Άσπρη Άμμο δεν θα τη συναντήσεις σε κανέναν τουριστικό οδηγό με τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου. Απλώς και μόνο γιατί κανείς δεν φτάνει εκεί…

Αρκοί

Αρκοί, Δωδεκάνησα

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό νησάκι των Δωδεκανήσων που προσφέρει στον επισκέπτη απίστευτες εικόνες και στιγμές ηρεμίας. Οι Αρκοί εντοπίζονται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Πάτμου -από όπου αναχωρούν δρομολόγια για Αρκιούς, Μαράθι και Λειψούς- και μια ανάσα από τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, οι ακτές της οποίας είναι μάλιστα ορατές.

Η όμορφη θέα, το αξιοζήλευτο φυσικό σκηνικό, οι καταπληκτικές παραλίες και η ηρεμία που επικρατεί θα σας μαγέψουν. Σημείο αναφοράς των Αρκιών είναι οι ονειρικές ακτές τους. Η πιο φημισμένη ονομάζεται Τηγανάκια, η οποία ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα σαν πισίνας νερά και το βραχώδες τοπίο που απλώνεται ολόγυρά της. Μπορείτε να την προσεγγίσετε με το αυτοκίνητο μέχρι ενός σημείου και στη συνέχεια πεζή.

Αξίζει, επίσης, να επισκεφτείτε τα ερείπια του παλιού ιταλικού παρατηρητηρίου από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα σπήλαια, που λειτουργούσαν ως καταφύγια, καθώς και την εκκλησία της Παναγίας της Παντάνασσας στα ερείπια του παλιού οικισμού του νησιού.

Γαύδος

Παραλία Ποταμός, Γαύδος

Η Γαύδος, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, απέχει 32 ναυτικά μίλια από την Παλαιόχωρα και 22 από τη Χώρα των Σφακίων στο νομό Χανίων. Σύμφωνα με το μύθο, ήταν το νησί της Καλυψούς όπου ναυάγησε ο Οδυσσέας.

Πρόκειται για ένα πολύ μικρό νησί με τριγωνικό σχήμα και έκταση μόλις 30 τ.χλμ., το οποίο είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000. Διαθέτει ελάχιστους οικισμούς, όπως είναι το Καστρί (πρωτεύουσα), η Άμπελος και τα Βατσιανά (το νοτιότερο κατοικημένο τμήμα του). Το νησί έχει ελάχιστους μόνιμους κατοίκους (δεν ξεπερνούν τους 50), ωστόσο, το καλοκαίρι πολλοί κατασκηνωτές επιλέγουν τη Γαύδο για τις εναλλακτικές διακοπές τους.

Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει και θα σας ενθουσιάσει είναι οι χαλαροί ρυθμοί, οι ονειρεμένες παραλίες -Άη Γιάννης, Καραβέ, Κόρφος, Ποταμός, Τρυπητή, Σαρακίνικο, Λαυρακάς- με τα παραδεισένια, κρυστάλλινα νερά και τους κέδρους που φτάνουν μέχρι και τη θάλασσα, η μαγευτική ανατολή και δύση του ηλίου. Ταβερνάκια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καφενεία θα βρείτε σε διάφορες περιοχές του νησιού.