Πολύς κόσμος υποφέρει από φόβο για τις πτήσεις και κάθε φορά που είναι να πετάξουν με αεροπλάνο, νιώθουν τρόμο. Ωστόσο, κάποιες φορές δεν μπορούν να αποφύγουν τα αεροπορικά ταξίδια, γι αυτό και ψάχνουν συμβουλές για να είναι όσο το δυνατόν πιο χαλαροί στη διάρκεια της πτήσης.

Αν, λοιπόν κι εσείς ανήκετε στους νευρικούς ταξιδιώτες που φοβάστε τις πτήσεις, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες θέσεις μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου που οι ειδικοί συστήνουν να επιλέξετε για ένα πιο χαλαρό ταξίδι.

Πολλοί επιβάτες έχουν άγχος εξαιτίας των αναταράξεων ή γιατί έχουν την αίσθηση ότι το αεροπλάνο δεν πετά σταθερά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, επιλέξτε ένα κάθισμα στο μεσαίο διάδρομο πάνω από το φτερό καθώς δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο σταθερό, ειδικά κατά τη διάρκεια των στροφών.

Αν αισθάνεστε αγχωμένοι, μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε μια θέση με θέα στο μέρος όπου συχνά δραστηριοποιούνται οι αεροσυνοδοί. Όταν πέφτετε σε κενά αέρος, μπορεί να είναι ανακουφιστικό να βλέπετε το πλήρωμα καμπίνας να χαμογελάει, να μιλάει και να ασχολείται με τη δουλειά του.

Μπορείτε, επίσης, να ενημερώσετε τους αεροσυνοδούς ότι είστε νευρικός επιβάτης. Είναι πιθανό να έρθουν και να σας ελέγξουν κατά τη διάρκεια της πτήσης ή κατά τη διάρκεια αναταράξεων για να σας καθησυχάσουν, οπότε ένα κάθισμα στο διάδρομο μπορεί να διευκολύνει αυτές τις αλληλεπιδράσεις.