Φτάνετε στο αεροδρόμιο και διαπιστώνετε ότι η πτήση σας έχει μεγάλη καθυστέρηση. Ενδεχομένως, να εκνευριστείτε – ειδικά αν προηγουμένως τρέχατε για να προλάβετε και τώρα απογοητευμένοι, ψάχνετε τρόπους για να παραμείνετε ψύχραιμοι για την καθυστέρηση. Αλλά και πώς θα περάσει η ώρα μέχρι να πετάξετε.

Το healthshots.com συγκέντρωσε πέντε χρήσιμες συμβουλές από την ψυχολόγο Kamna Chhibber για να διαχειριστείτε ευκολότερα την όλη απογοήτευση, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τέτοιες καταστάσεις που είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Να είστε προετοιμασμένοι

Πάντα όταν ταξιδεύετε, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι μπορεί να σας τύχει κάτι απρόβλεπτο ή μία αναποδιά, όπως η καθυστέρηση της πτήσης, στην προκειμένη περίπτωση. Γι’ αυτό κάντε τις κατάλληλες προετοιμασίες, όπως το να έχετε μαζί σας μια σοκολάτα ή κάποια σνακ όπως αμύγδαλα, μια μάσκα ύπνου για όταν χρειάζεστε έναν υπνάκο κ.α. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι πίνετε επαρκή ποσότητα νερού.

Αποσπάστε την προσοχή σας με κάτι

Κάντε επί τόπου μερικές ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή αρχίστε να ακούτε χαλαρωτική μουσική κάνοντας παράλληλα ασκήσεις βαθιάς αναπνοής. Πηγαίνετε μια βόλτα στο αεροδρόμιο ή ασχοληθείτε με κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε.

Κάντε διαλογισμό

Ένας τρόπος για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας είναι να κάνετε λίγο διαλογισμό. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακάλυψε ότι τα άτομα που διαλογίζονταν, είδαν αλλαγές στα γονίδια που ελέγχουν τη φλεγμονή, τον κιρκάδιο ρυθμό και τον μεταβολισμό της γλυκόζης, τα οποία βοήθησαν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αν και τα αποτελέσματα ήταν ασυνεπή.

Να έχετε μαζί σας ένα βιβλίο

Το διάβασμα έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα επίπεδα άγχους και είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε το στρες και να παραμείνετε χαλαροί σε τέτοιες καταστάσεις. Προτιμήστε κάτι ανάλαφρο και χαλαρωτικό.

Παρακολουθήστε κάτι διασκεδαστικό

Κατεβάστε εκ των προτέρων την αγαπημένη σας ταινία ή σειρά και βάλτε να την παρακολουθήσετε. Αυτό θα ελαφρύνει τη διάθεσή σας και θα σας κάνει να περάσετε πιο ευχάριστα τον χρόνο σας και, επιπλέον, θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος και το στρες σας.