Αν για τους Βορειοελλαδίτες, δεν έχει σαν την Χαλκιδική, σίγουρα για τους Πελοποννήσιους και όχι μόνο, δεν έχει σαν… την Ελαφόνησο! Το εξωτικό νησί στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, η φήμη του οποίου έχει περάσει τα σύνορα της χώρας, είναι το μέρος που δεν αρκείσαι να το επισκεφτείς μόνο μια φορά .

Οι φημισμένες παραλίες της Ελαφονήσου, με τα σμαραγδένια νερά και την ψιλή, λευκή άμμο συγκαταλέγονται στις καλύτερες της Ελλάδας. Στο πανέμορφο αυτό νησί, θα περάσεις μαγικές διακοπές και φεύγοντας στο τέλος, θα θέλεις να καθίσεις και άλλο. Εξάλλου, αν και μικρό νησί, σού προσφέρει πολλά πράγματα να κάνεις, ώστε να μη βαρεθείς ποτέ.

Ελαφόνησος

Πρώτα απ’ όλα, το κολύμπι στις παραλίες της είναι μία μοναδική εμπειρία. Η πιο δημοφιλής και από τις ωραιότερες της Μεσογείου, είναι του Σίμου που έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή από την UNESCO. Χωρίζεται σε δύο μέρη, τον Σίμο και το Σαρακήνικο. Η παραλία είναι οργανωμένη και η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή με καΐκι από τη Σκάλα το καλοκαίρι.

Ελαφόνησος

Επίσης, γνωστές παραλίες είναι και η Λεύκη, η μικρή παραλία στην ανατολική ακτή του νησιού με τα ρηχά νερά και τη λευκή αμμουδιά. Το Κοντογόνι που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι και ο Καλόγερας, με τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και τους κέδρους που δημιουργούν ένα απίστευτο σκηνικό.

Ελαφόνησος

Στην Ελαφόνησο υπάρχουν και αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείς, όπως ο Άγιος Σπυρίδων, ένας ναός πάνω σε βραχονησίδα στο λιμάνι, η Παναγία η Κατωνησιώτισσα που είναι χτισμένη πάνω σε βυζαντινά ερείπια και η βυθισμένη αρχαία πολιτεία κοντά στο Παυλοπέτρι.

Ελαφόνησος

Κι εννοείται ότι υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τους επισκέπτες, όπως surfing, windsurfing και kitesurfing. Η Ελαφόνησος ενδείκνυται και για πεζοπορία με πολλά φυσικά μονοπάτια.