Πολλοί είναι εκείνοι που ψάχνουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ήσυχα μέρη, που αντιστέκονται στον μαζικό τουρισμό, προσφέροντας στους επισκέπτες στιγμές πραγματικής χαλάρωσης και ηρεμίας. Και από τα μέρη αυτά που θα βιώσετε την εμπειρία της πλήρους απομόνωσης, είναι και τα Διαπόντια νησιά, στο δυτικότερο άκρο της Ελλάδας.

Το σύμπλεγμα των 11 μικροσκοπικών νησιών σε κοντινή απόσταση από την Κέρκυρα και αποτελεί τον επίγειο παράδεισο του Ιονίου. Στους Οθωνούς (το δυτικότερο σημείο της Ελλάδας), την Ερεικούσα και το Μαθράκι, όλα κυλούν με αργούς ρυθμούς και η απόλυτη ηρεμία είναι εξασφαλισμένη.

Διαπόντια νησιά
Οθωνοί

Οι Οθωνοί είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος και σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν το νησί της Καλυψούς, η Ωγυγία, στην οποία έμεινε ο Οδυσσέας για επτά χρόνια, στο ταξίδι επιστροφής για την Ιθάκη. Στους Οθωνούς , οι Άγγλοι έστελναν τους άρρωστους στρατιώτες για να αναρρώσουν, μιας και το νησάκι φημίζεται για το καλό του κλίμα.

Διαπόντια νησιά
Ερεικούσα

Η Άσπρη Άμμος, στη δυτική ακτή των Οθωνών, γνωστοί και ως Φανός είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου με την εντυπωσιακή σπηλιά της Καλυψούς (εδώ θα φτάσετε με βαρκάκι) να καλεί για δροσιστικά μακροβούτια στα κρυστάλλινα νερά της.

Διαπόντια νησιά
Μαθράκι

Στο Μαθράκι, το μικρότερο από τα Διαπόντια νησιά, θα κολυμπήσετε στις παραλίες Πορτέλο, μια υπέροχη αμμώδη ακρογιαλιά 3 χλμ., και Απιδιές, ενώ τα πολλά μονοπάτια με την πλούσια βλάστηση θα σας ανοίξουν την όρεξη για πεζοπορία. Οι οικισμοί του νησιού βρίσκονται στα δύο άκρα του και ονομάζονται Άνω και Κάτω Μαθράκι.

Διαπόντια νησιά
Ερεικούσα

Τέλος, η Ερεικούσα, το βορειότερο όλων των νησιών του συμπλέγματος, διαθέτει μόνο ένα λιμάνι, το Πόρτο, με μια υπέροχη παραλία, ενώ οφείλει το όνομά της στο θάμνο ρέικι, ο οποίος ανθίζει τον Οκτώβριο και «ντύνει» όλο το νησί με τα ροζ χρώματά του.