Τα ελληνικά νησιά και ειδικά των Κυκλάδων, φημίζονται μεταξύ άλλων για τα πανέμορφα πλακόστρωτα σοκάκια τους, με τις βόλτες σε αυτά να είναι σκέτη απόλαυση. Γιατί εδώ, που τα λέμε, υπάρχει καλύτερο από το να απολαμβάνεις τη βόλτα σου στα γραφικά στενά που είναι «πλημμυρισμένα» – εκτός από κόσμο – με χρώματα και αρώματα;

Κάπως, έτσι, φαίνεται πως σκέφτηκαν στο ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveller, το οποίο κατέγραψε τη λίστα με τους ωραιότερους δρόμους στον κόσμο. Και ανάμεσα σε αυτούς και μάλιστα στην 8η θέση, συναντάμε τη Μύκονο με τα γραφικά της σοκάκια.

Μύκονος

«Είναι δύσκολο να περπατήσεις στους δρόμους της Μυκόνου χωρίς να σε ξαφνιάσει η ομορφιά. Πολλά από αυτά οφείλονται στα λιθόστρωτα δρομάκια, που περιστρέφονται γύρω από τα ασβεστωμένα σπίτια», γράφει χαρακτηριστικά το Condé Nast Traveler.

Μύκονος

Στην πρώτη θέση στη λίστα συναντάμε τα δρομάκια και τα σοκάκια της παλιάς πόλης Colmar στη Γαλλία. Ξύλινα σπίτια με έντονα χρώματα, μικρές γέφυρες και βάρκες διάσπαρτες κατά μήκος του καναλιού και πλακόστρωτα στενά, συνθέτουν το αρχιτεκτονικό παζλ της πανέμορφης πόλης, δίνοντάς της την πρωτιά.

Γαλλία

Στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Brunngasse στο Brienz της Ελβετίας, μια πλακόστρωτη οδός με παραδοσιακά ξύλινα σαλέ αριστερά και δεξιά της, ανθισμένες γλάστρες παντού και μικρά ξύλινα τραπεζάκια με καρέκλες έξω. Και όλα αυτά μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο δίπλα στην ομώνυμη λίμνη.

Ελβετία

Στην τρίτη θέση είναι οι δρόμοι του Setenil de las Bodegas, μιας μικρής ισπανικής πόλης με πάλλευκα σπίτια, που είναι χτισμένα μέσα στους βραχώδεις σχηματισμούς της περιοχής. Και αυτό σίγουρα κάνει το μέρος να ξεχωρίζει.

Ισπανία

Η λίστα με τους 10 ομορφότερους δρόμους παγκοσμίως:

Δρόμοι της παλιάς πόλης στο Κολμάρ, Γαλλία
Brunngasse, Brienz, Ελβετία
Setenil de las Bodegas, Ισπανία
Δρόμοι της Águeda, Πορτογαλία
Washington Street, Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Rua do Bom Jesus, Ρεσίφε, Βραζιλία
Rue de l’Abreuvoir, Παρίσι, Γαλλία
Δρόμοι της Μυκόνου, Ελλάδα
Δρόμοι της Πρετόρια, Νότια Αφρική
Rue du Petit Champlain, Πόλη του Κεμπέκ, Καναδάς