Πώς θα σας φαινόταν να βρεθείτε σε ένα νησί, παρθένο, που δεν κατοικείται από ανθρώπους, αλλά μόνο από άγρια ζώα; Και πώς θα σας φαινόταν, αν γνωρίζατε πως αυτό το απίστευτο νησί βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα;

Ο λόγος για τη Μονή, το πανέμορφο και καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το ακρωτήρι της Πέρδικας στην Αίγινα και ανήκει στην Ιερά Μονή Χρυσολεόντισσα. Και μπορεί πολλοί να αγνοούν την ύπαρξή του, όμως, η χάρη του έφτασε μέχρι τη Βρετανία, με την «Sun» να κάνει ολόκληρο αφιέωμα στο νησί που αποτελεί «ένα φανταστικό καταφύγιο άγριας ζωής».

Στη Μονή μπορείτε να βρεθείτε για να απολαύσετε τις βουτιές σας στα πεντακάθαρα νερά της, με φόντο το καταπράσινο τοπίο, αλλά δεν μπορείτε να μείνετε, αφού σε αυτήν κατοικούν μόνο άγρια ζώα. Για τριάντα ολόκληρα χρόνια, από το 1960 έως και το 1990, το νησάκι ανήκε στην Ελληνική Περιηγητική Λέσχη, στην οποία και οφείλει τον σημαντικό αριθμό άγριων ζώων που αποτελούν πλέον το οικοσύστημα του νησιού, ενώ από το 1962 έχει ανακηρυχθεί Πάρκο φυσικής εκτροφής θηραμάτων.

Εκεί ζουν ελεύθερα στο δάσος ελάφια ροδίτικου είδους, σκίουροι αλλά και πολλά παγώνια τα οποία είναι αρκετά εξοικειωμένα με τους ανθρώπους. Επίσης στα βραχώδη σημεία του νησιού σκαρφαλώνουν ανενόχλητα αγριοκάτσικα τύπου κρι – κρι.

Η Μονή είναι ιδανικός προορισμός για μία ημερήσια εκδρομή, ενώ αποτελεί δημοφιλή επιλογή σε όσους θέλουν να κάνουν ιστιοπλοΐα ή να κολυμπήσουν με αναπνευστήρα. Αλλά και οι λάτρεις της πεζοπορίας, μπορούν να διασχίσουν μία μοναδική διαδρομή ανάμεσα σε αγριελιές, σχίνα και κέδρους, μέχρι να βρεθούν στο παρατηρητήριο, κατάλοιπο των Γερμανών, με την απίστευτη θέα στον Σαρωνικό κόλπο και στα γύρω νησιά. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο νησί είναι με βάρκες-ταξί που εκτελούν τακτικά δρομολόγια από την Πέρδικα της Αίγινας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μονή Αίγινας
Μονή Αίγινας
Μονή Αίγινας
Μονή Αίγινας