Κάθε φορά που αναφερόμαστε σε ταξίδια με αεροπλάνο, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε, είναι το άγχος για την πτήση που έχουμε οι περισσότεροι. Ή πώς θα περάσει η ώρα, αν το ταξίδι είναι πολύωρο, ψάχνοντας συμβουλές για το τι να κάνουμε στη διάρκεια μίας μεγάλης πτήσης.

Όμως, οι πιο πολλοί αγνοούμε μικρές λεπτομέρειες, που είναι σημαντικές, και αν δεν τις προσέξουμε μπορεί να γίνουν ενοχλητικές για τους συνεπιβάτες μας ή ακόμα και για εμάς τους ίδιους. Τι εννοούμε με αυτό;

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποιο είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα που μπορεί να κάνετε εσείς οι ίδιοι ή να κάνει ένας συνεπιβάτης σας και να ενοχλεί εσάς; Σε έρευνα που έκανε η Skyscanner και δημοσίευσε το Business Insider οι περισσότεροι συμφώνησαν πως το πιο ενοχλητικό, είναι να κόβετε τα νύχια σας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης!

Περίπου το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι οι επιβάτες που περιποιούνται τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια μιας πτήσης είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα που μπορούν να κάνουν – και αυτό περιλαμβάνει το βάψιμο ή το κόψιμο των νυχιών τους, αλλά και το κόψιμο των τριχών του προσώπου τους.

Άλλα δύο επίσης πολύ ενοχλητικά πράγματα είναι: «να ζητήσετε από άλλον επιβάτη να αλλάξει θέση μαζί σας». Εδώ, περίπου το 31% των επιβατών δήλωσαν ότι το βρίσκουν ενοχλητικό όταν άλλοι ταξιδιώτες ζητούν να αλλάξουν θέση μαζί τους. Η Anais Monique, πρώην αεροσυνοδός, δήλωσε ότι οι επιβάτες θα πρέπει να απευθύνονται στο πλήρωμα καμπίνας του αεροσκάφους σε περίπτωση τέτοιων διαφορών.

Και να «πηγαίνετε πίσω την πλάτη του καθίσματος σας». Για την ακρίβεια, περίπου το 31% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι οι επιβάτες θα πρέπει να αποφεύγουν να ξαπλώνουν τα καθίσματά τους όταν πετούν, καθώς είναι ενοχλητικό για εκείνον που κάθεται, ακριβώς πίσω.