Το «Signal» θεωρείται μία εκ των πλέον ασφαλών εφαρμογών επικοινωνίας σε έναν κόσμο όπου η (ηλεκτρονική κυρίως) παρακολούθηση είναι πλέον εξαιρετικά εύκολη και διαδεδομένη. Σε μία περίοδο που οι κυβερνοεπιθέσεις σε παγκόσμιους οργανισμούς όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ή ακόμα και σε κρατικούς φορείς όπως την κεντρική αμερικανική διοίκηση, πληθαίνουν, τα νέα από τον τομέα της κρυπτογράφησης των συνομιλιών δεν είναι καλά.
Η εφαρμογή Signal χρησιμοποιείται από εκατομμύρια πολίτες προκειμένου να επικοινωνούν δίχως να φοβούνται την υποκλοπή των στοιχείων και των συνομιλιών τους. Η πλατφόρμα μηνυμάτων χρησιμοποιούσε ένα καινοτόμο σύστημα κωδικοποίησης προκειμένου να καθίσταται αδύνατη η υποκλοπή δεδομένων και μέχρι και σήμερα θεωρείτο από τις πλέον κρυπτογραφημένες.
H ισραηλινή εταιρεία Cellebrite ανακοίνωσε πως ένα νέο προϊόν της, μπορεί να παρακολουθεί τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω του Signal. Η Cellebrite η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ασφάλειας δικτύων κινητής τηλεφωνίας, έχει δεχθεί πολλάκις επικρίσεις καθώς διαθέτει τα προϊόντα της σε κρατικές υπηρεσίες, κατηγορούμενη πως βοηθά στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Προϊόντα της Cellebrite είναι διαθέσιμα από την Ινδονησία και τη Βενεζουέλα, έως τη Λευκορωσία και τη Σαουδική Αραβία.
Το πιο δημοφιλές προϊόν της εταιρείας UFED (Universal Forensic Extraction Device) επιτρέπει σε κρατικές υπηρεσίες να ξεκλειδώνουν και να αποκτούν πρόσβαση σε κάθε τηλέφωνο, ενώ δεύτερη εφαρμογή της εταιρείας, το Physical Analyzer οργανώνει και διαχειρίζεται τα δεδομένα που έχουν υποκλαπεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το σπάσιμο του Signal γίνεται για «βοήθεια των αρχών ασφαλείας ώστε να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή».
Οι άνθρωποι πίσω από το Signal δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια επίσημη απάντηση.