Η Skylogic, χορηγός στo 12ο συνεδρίο της Infocom, παρουσίασε τις σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στον τομέα του δορυφορικού internet και της ψηφιακής τηλεόρασης.

Ο Arduino Patacchini CEO της Skylogic, θυγατρική εταιρεία της Eutesat αναφέρθηκε στις αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της τηλεοπτικής μετάδοσης, καθώς η High Definition (HD) TV και 3DTV, αποκτούν κυρίαρχο ρόλο στις προτιμήσεις των καταναλωτών, καθιστώντας επιτακτικότερη την ανάγκη για μεταφορά δεδομένων μεγαλύτερου όγκου.

Σύμφωνα με έρευνα της Euroconsult το 2010, η προτιμώμενη πλατφόρμα για παροχή HDTV στα επόμενα 5 χρόνια θα είναι η δορυφορική.

Ο κ. Patacchini επεσήμανε ότι στην Ελλάδα, διαφαίνεται από πλευράς τηλεοπτικών φορέων, μια τάση εμπλουτισμού των προσφερόμενων υπηρεσιών τους με WebTV καθώς οι χρήστες αναζητούν ολοένα και περισσότερο διαδραστικές υπηρεσίες όπως, ζωντανή μετάδοση προγραμμάτων, catch-up TV και Video on Demand.

Σε αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή θα πρέπει να ανταποκριθούν και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι προσφέροντας μέσω των δικτύων τους, υπηρεσίες όπως, ζωντανή μετάδοση προγραμμάτων και Video on Demand.

Ο Arduino Patachinni, αναφέρθηκε ακόμα στην υπηρεσία Tooway, ένα οικονομικό και υψηλής ποιότητας σύστημα ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ μέσω δορυφόρου, το οποίο καλύπτει χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη.