Με τους χρήστες των υπηρεσιών Ovi και Ovi Store να πλησιάζουν τα 140 εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο, η Nokia ανακοίνωσε σήμερα ότι οι νέες εγγραφές που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση υπερβαίνουν τις 200.000, ενώ το πλήθος των αρχείων που διακινούνται φτάνει τα 2.3 εκατομμύρια downloads ανά ημέρα. Το Ovi Suite είναι διαθέσιμο σε 190 χώρες, και δίνει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια κατόχους Nokia smartphones να αποκτήσουν εφαρμογές όπως τα Ovi Maps, Ovi Music, Ovi Messaging, Apps Store και Ovi Lifetools.

Παράλληλα, η όλο και μεγαλύτερη διείσδυση του Ovi και του Ovi Store στις κοινότητες των χρηστών, βοήθησε 70 developers να ξεπεράσουν το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου downloads ο καθένας. Developers που πλησίασαν ή και ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, περιλαμβάνουν την Digital Chocolate, την Electronic Arts, την Gameloft, την Indiagames, την PepsiCo, το Qik, το Shazam, τη Herocraft και την Offscreen. Η Herocraft, εταιρεία που διαθέτει τίτλους παιχνιδιών όπως το Farm Frenzy ανακοίνωσε περισσότερα από 10 εκατομμύρια downloads για τα παιχνίδια της και το Offscreen, που διαθέτει διάφορα touchscreen apps, έχει περισσότερα από 45 εκατομμύρια downloads.

Η πλήρης λίστα με τη γεωγραφική κατανομή των developers είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα Forum.Nokia.com. Στη λίστα περιλαμβάνονται 39 δημιουργοί περιεχομένου από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, 14 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 10 από την Ασία και τον Ειρηνικό, και 7 από την Κίνα.

«Στη Nokia πιστεύουμε ότι η ουσία του Ovi βρίσκεται ακριβώς στην ικανότητα που έχει, να συνδέει τους χρήστες μεταξύ τους μέσω συναρπαστικών εμπειριών», δήλωσε ο κ. Tero Ojanpera, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στο τμήμα Nokia services. «Σήμερα οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το Ovi μέσα από τα Ovi Maps, τη Μουσική, το Messaging, το Ovi Store και τα Ovi Lifetools. Χάρη στις εκπληκτικές συσκευές της νέας γενιάς, όπως το NOKIA N8, οι developers θα δουν το Ovi ως μια επιχειρηματική απόφαση που θα τους δώσει την ευκαιρία να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα εμπειρία χρήσης για τους κατόχους συσκευών της ανανεωμένης οικογένειας των κινητών Symbian».