Είναι μόλις 21 ετών αλλά το νεαρό της ηλικίας του δεν τον εμποδίζει να δημιουργεί. Ο Νικόλαος Κάραλης είναι φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο τμήμα των Ναυπηγών, Μηχανολόγων, Μηχανικών και πρόσφατα δημιούργησε στο youtube δύο βίντεο που έφτιαξε σε ένα πρόγραμμα που δουλεύει στο διαδίκτυο. Το ένα αφορά έναν κινητήρα και το άλλο ένα αυτοκίνητο τύπου τζιπ που δημιούργησε.

Ο Νικόλαος Κάραλης, όπως λέει στο newsbeast.gr, έχει όνειρα για το μέλλον και τη δουλειά του στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όμως, ξέρει πολύ καλά ότι στην Ελλάδα του μνημονίου αυτά είναι –λίγο έως πολύ- δύσκολο να πραγματοποιηθούν.

Όπως υποστηρίζει, δεν θα ήθελε να φτάσει στο σημείο να εγκαταλείψει την πατρίδα του, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στον τομέα του στη χώρα μας. Γι’ αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να φύγει κάποια στιγμή στο εξωτερικό.

Ο 21χρονος, παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, εμφανίζεται αισιόδοξος και υποστηρίζει ότι «δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι και να μην κάνουμε όνειρα. Αν είναι έτσι, τότε, καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου, να μην σπουδάσεις κ.ά», λέει χαρακτηριστικά ενώ υπόσχεται ότι σύντομα θα ανεβάσει στο διαδίκτυο ακόμη καλύτερες δημιουργίες, πιο καινοτόμες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η συνέντευξή του στο newsbeast.gr

-Πώς πήρες την απόφαση να δημιουργήσεις τα δικά σου βίντεο με τη δουλειά σου;
«Από μικρός μου άρεσαν τα αυτοκίνητα και ό,τι σχετίζεται με τα μηχανοκίνητα. Άρχισα να ψάχνω αρκετά από μόνος μου διαβάζοντας διάφορα βιβλία και ψάχνοντας παράλληλα διάφορα πράγματα στο διαδίκτυο. Έμαθα κάποια βασικά πράγματα, είδα και κάποια προγράμματα σχεδιασμού και ανάλυση και έτσι είπα στον εαυτό μου “Ας φτιάξω ένα εξάρτημα”. Όταν προχώρησα σε ένα καλύτερο επίπεδο, έφτιαξα και ένα αυτοκίνητο. Αυτή τη στιγμή, εκτός από τα δύο βίντεο που έχω δημοσιεύσει, δουλεύω ένα ακόμη, πολύ καλύτερο, θεωρώ. Και γι’ αυτό δε θα σταματήσω να δημιουργώ».

-Ποια τα σχέδιά σου για το μέλλον και ποια τα όνειρά σου;
«Παρότι είμαι μικρός ακόμη, θέλω να πάρω ένα καλό πτυχίο και να είμαι αρκετά καλός στη δουλειά μου. Θέλω να αποκτήσω πάρα πολλές γνώσεις από τη σχολή μου για να μπορώ να μπω στον χώρο της εργασίας αξιοπρεπώς.
Το μακρινό όνειρό μου θα ήταν μια καριέρα στην Ιταλία στο χώρο του αυτοκινήτου, αλλά αυτό είναι μακρινό όνειρο. Αν πάντως κάνω και κάτι άλλο ή δεν προκύψει αυτό, δεν πειράζει. Είμαι μικρός ακόμη, άλλωστε».

-Οι περισσότεροι νέοι λένε ότι θα ήθελαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για να δουλέψουν στο εξωτερικό με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Εσύ συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;
«Κοιτάξτε, εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να το κάνω, απλά επειδή αυτό που θέλω να κάνω και αυτό που θέλω να ασχοληθώ, δεν υπάρχει εδώ, σαφώς, αυτό με αναγκάζει να στραφώ κι εγώ προς τα εκεί. Αν και ειλικρινά σας μιλάω, δεν θα ήθελα να το κάνω. Από τη στιγμή όμως που δε μπορώ να κάνω εδώ αυτό που πραγματικά θέλω, για ποιο λόγο να κάτσω;».

-Θεωρείς ότι είσαι απογοητευμένος ως νέος;
«Όχι, όχι, καθόλου. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Όλα αυτά που γίνονται αλλά και ακούγονται ότι γίνονται σε διάφορους τομείς, δεν με επηρεάζουν. Θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά και είμαι αισιόδοξος».

-Βλέπεις δηλαδή η αισιοδοξία να κυριαρχεί και μεταξύ των συναδέλφων σου στο πανεπιστήμιο;
«Μεταξύ των συναδέλφων μου αλλά και της παρέας μου γενικότερα δεν κυριαρχεί το αίσθημα της αισιοδοξίας. Ίσως εγώ να βλέπω τα πράγματα από τη δική μου σκοπιά, αλλά είμαι σε μια ηλικία που θεωρώ ότι πρέπει να κάνεις όνειρα, να οραματίζεσαι, να προσπαθείς για το καλύτερο παρά να σκύβεις το κεφάλι και να πιστεύεις ότι όλα γύρω σου είναι άσχημα. Αν δηλαδή το πιστεύεις αυτό, τότε πρέπει να κάτσεις καλύτερα σπίτι σου, να μην σπουδάσεις τίποτα και να μην προοδεύσεις στη ζωή σου».

Δείτε τις δημιουργίες του στο διαδίκτυο