Σε μία ακόμα ασυνήθιστη κίνηση από πλευράς Apple, o αντιπρόεδρος του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρίας, Phill Schiller, επιτέθηκε στο λειτουργικό σύστημα της Google σε μία συνέντευξη που έδωσε στο Wall Street Journal (WSJ).

Επίσης, οι νέες παρατηρήσεις έρχονται μία εβδομάδα μετά το tweet του Schiller που ανέφερε πως οι χρήστες του Android θα πρέπει «να είναι ασφαλής εκεί έξω». Αυτό το τιτίβισμα ήταν η απάντηση της Apple σε μία αναφορά της F-Secure, η οποία υπογράμμιζε μία σειρά από κενά ασφαλείας και θέματα κακόβουλου λογισμικού που απασχολούν το λειτουργικό σύστημα της Google.

Ο Schiller είπε στο WSJ ότι οι χρήστες του Android χρησιμοποιούν συχνά παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Πρόσθεσε επίσης ότι «το Android είναι συχνά μια ελεύθερη επιλογή για την αντικατάσταση μίας απλής κινητής συσκευής, ενώ η εμπειρία χρήσης δεν είναι τόσο καλή όσο σε ένα iPhone».

Επιπλέον, τονίζει πως «όταν βγάζετε μια συσκευή Android από το κουτί, θα πρέπει να συγχρονίσετε μέχρι και εννέα λογαριασμούς για να έχετε την εμπειρία που προσφέρει το iOS. Δεν λειτουργούν άψογα μαζί».

Το Wall Street Journal σχολιάζει πως ο Schiller κρατά αμυντική στάση, σε αναμονή της παρουσίασης του Galaxy S IV από τη Samsung.