Δεν είναι παράξενο στελέχη μικρότερων εταιρειών να αποχωρούν από από την θέση τους λίγους μήνες μετά την εξαγορά τους από μεγαλύτερες εταιρείες. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, οι αποχωρήσεις έχουν να κάνουν με τις αποφάσεις της νέας εταιρείας, οι οποίες δυσαρεστούν τα πρώην στελέχη.

Σύμφωνα με πηγές του AllThingsD και του Bloomerg, ο Adam Cheyer, συνιδρυτής του Siri αποχώρησε από την Apple τον Ιούνιο για να «κυνηγήσει νέα projects.» Είναι η δεύτερη αποχώρηση στελέχους που είχε άμεση σχέση με το Siri, μετά από τον Dag Kittlaus ο οποίος έφυγε από την Apple πριν από ένα χρόνο, λίγο μετά την παρουσίαση του iPhone 4S.

Μόλις δυο χρόνια μετά την εξαγορά της εταιρείας από την Apple, δυο από τους τρεις ιδρυτές της έχουν ήδη αποχωρήσει, αφήνοντας στην θέση τους τον Tom Gruber της Siri Inc, το μοναδικό ιδρυτικό μέλος που έχει απομείνει και τον Norman Winarsky της SRI International.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την αποχώρηση, ενώ το προφίλ του Cheyer στο LinkedIn τον παρουσιάζει ακόμα ως υπάλληλό της. Όποια και να είναι η αλήθεια, η φήμη αυτή κυκλοφορεί σε εντελώς λάθος timing για την Apple, λίγες μόνο ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση του iPhone 5.