proho.gr

Αναφέραμε πρόσφατα ότι η Amazon σκοπεύει να δημιουργήσει ένα έγχρωμο Kindle. Αν και πρόκειται για ενδιαφέρουσα κίνηση, το ερώτημα είναι τι ώθησε την εταιρεία σε αυτή την απόφαση.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο λόγος είναι οι χαμηλές πωλήσεις του Kindle. Βέβαια η ίδια η Amazon δεν ανακοινώνει τον αριθμό των τεμαχίων που διαθέτει αλλά παρόλα αυτά δεν ήταν δύσκολο να καταλήξει κανείς στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Η μέθοδος που ακολουθήθηκε ήταν ο έλεγχος των αποτελεσμάτων του βασικού προμηθευτή της σε οθόνες. Πρόκειται για την E Ink Holdings η οποία είχε απώλειες για το διάστημα που μας πέρασε. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της, ένας από τους βασικούς πελάτες της είχε υπερεκτιμήσει τις πωλήσεις του έτσι ενώ έκανε μια μεγάλη παραγγελία στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, δεν παρήγγειλε σχεδόν τίποτε.

Αν και το όνομα του πελάτη δεν αναφέρθηκε όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για την Amazon και αναρωτιούνται τι οδήγησε στην πτώση των πωλήσεων του Kindle. Οπωσδήποτε η αύξηση των πωλήσεων των διάφορων tablets είναι ένας λόγος. Παρόλα αυτά πιθανότερη θεωρείται η επιτυχία του Kindle Fire η οποία μάλλον έγινε σε βάρος του κανονικού Kindle.