Χάρη σε μία πρόσφατη φημολογία που ως πηγή είχε την διανομή μιας οδηγίας από την Υπηρεσία Ασφαλείας Μεταφορών και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας που πραγματευόταν την ενημέρωση των αεροπορικών εταιρειών για πρόσφατες πληροφορίες για στοχοποιήση αυτών από τρομοκράτες. Εκπρόσωπος, ωστόσο, του προέδρου της Αμερικής, τόνισε ότι οι πληροφορίες δεν σκιαγραφούσαν κάτι συγκεκριμένο ή κάποια άμεση απειλή.

Σήμερα όμως, οι Lons Angeles Times, σε σχετικό άρθρο ανέφεραν ότι από έγκυρες πηγές υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα υπό την μορφή εμφυτευμένων βομβών σε ανθρώπους ώστε να παρακαμφθεί το σύστημα ασφάλειας και οι έλεγχοι των αεροδρομίων.

Το άρθρο συνεχίζει ότι αυτές οι πληροφορίες θα ήταν δυνατό να επιφέρουν την εφαρμογή επιπρόσθετων μέτρων, μιας και οι υπάρχοντες σαρωτές είναι πολύ πιθανό να μην είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τέτοιου είδους βόμβες.

Μέχρι στιγμής εξονυχιστικοί έλεγχοι γίνονται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις επιβατών, οπότε θα ήταν εφικτό να περάσει από τον έλεγχο με αυτό τον τρόπο κάποιος τρομοκράτης με τέτοιου είδους εκρηκτικό μηχανισμό.