Η Nintendo έχει ήδη ανακοινώσει το διάδοχο του ιδιαιτέρως επιτυχημένου Wii, όμως από την πλευρά της η Microsoft φαίνεται ότι δεν σκοπεύει να κάνει το ίδιο για τη δικιά της κονσόλα, Xbox 360, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Chris Lewis της Microsoft, «(το Xbox 360) βρίσκεται στο μέσο της ζωής του». Δεδομένου ότι η τρέχουσα κονσόλα της Microsoft ανακοινώθηκε το 2005, και αν πιστέψουμε τα όσα λέει ο Lewis, το επόμενο Xbox θα πρέπει να αναμένεται γύρω στο 2017;

Η αισιοδοξία της Microsoft για το μέλλον του Xbox 360 οφείλεται φυσικά στο Kinect. Το σύστημα κινητικού χειρισμού έχει γίνει πολύ δημοφιλές τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν σημαντικά οι πωλήσεις του Xbox 360.

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι η Microsoft θα περιμένει τόσα χρόνια για να ανακοινώσει νέα κονσόλα. Το επόμενο PlayStation δεν πρόκειται να αργήσει τόσο πολύ, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε μέχρι τότε και το διάδοχο του Wii U! Όσο καλά και να πάει το Kinect, το hardware του Xbox 360 θα απέχει πολύ από τον ανταγωνισμό σε λίγα χρόνια.

πηγή: epcmag