Όταν η Sony παραδέχτηκε στα τέλη Απριλίου ότι το online δίκτυο του Playstation έπεσε θύμα χάκερ αναγκάζοντας τη να διακόψει αυτομάτως τη λειτουργία του, κανείς δεν φανταζόταν ότι αυτή η επίθεση θα ήταν η αρχή ενός μεγάλου πολέμου.
Περίπου εκατό εκατομμύρια χρήστες επλήγησαν συνολικά καθιστώντας την παραβίαση ασφαλείας του συστήματός της τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ.
Λίγες μέρες αργότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Espresso της Κυριακής, η ομάδα χάκερ LulzSec παραδέχτηκε ότι είχε «παίξει» και με τα videogames της Nintendo. Στόχος τους ήταν ο server στον οποίο φιλοξενείται ο ιστότοπος θυγατρικής εταιρείας της στις ΗΠΑ, ωστόσο οι χάκερ δεν κατάφεραν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα πελατών στο νέο τους χτύπημα.
Το κακό «τρίτωσε» με τη Sega να μετρά σημαντικές απώλειες από την επίθεση στον Sega Pass, τον ιστότοπο με τα παιχνίδια του ιαπωνικού γίγαντα, καθώς -όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία- οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν στοιχεία περίπου 1,3 εκατομμυρίων πελατών της.
Τα δεδομένα που υποκλάπηκαν είναι ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, κρυπτογραφημένα passwords, όχι όμως αριθμοί πιστωτικών καρτών.
Οι φήμες περί οικειοθελούς προσφοράς των μελών LulzSec να βοηθήσουν τη Sega να βρει τους πραγματικούς δράστες της επίθεσης -οι οποίοι σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση ήταν το γκρουπ Anonymus, γνωστό κυρίως από τη δράση του στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ, διαψεύστηκαν κατηγορηματικά με νέο «μανιφέστο» της ομάδας στο Διαδίκτυο, απογοητεύοντας έτσι όσους έπλαθαν σενάρια περί δήθεν πολέμου ανάμεσα στις δύο ομάδες.
«Δεν κυνηγάμε τους Anonymous» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Lulzsec.