Μια εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό στην αγορά ένα ρομπότ που μοιάζει απίστευτα στον άνθρωπο, καθώς αντιγράφει με ακρίβεια μεγάλο μέρος των κινήσεων του, μόνο που δεν μπορεί να μιλήσει.

Η εταιρεία «1X» με έδρα τη Νορβηγία και την Καλιφόρνια ανέπτυξε το δίποδο ανθρωποειδές μηχάνημα NEO, που εξωτερικά μοιάζει με αθλητή ξιφασκίας. Το ρομπότ μπορεί να διπλώσει ρούχα, να σκουπίσει, να μαζέψει πράγματα, ακόμη και να δώσει αντικείμενα στον άνθρωπο.

«Μάλιστα, δεν αντιλαμβάνεται μόνο τις φωνητικές εντολές, αλλά και τα νεύματα του χειριστή του, επιτρέποντας πιο γρήγορη αλληλεπίδραση. Ταυτόχρονα, αντιδρά ως άνθρωπος στα επικοινωνιακά ερεθίσματα, ώστε να φαίνεται πιο οικείο και λιγότερο τρομακτικό», έγραψε η New York Post σε δημοσίευμα.

Το ρομπότ NEO

«Το μέλλον όπου θα έχετε ανθρωποειδή στο σπίτι να διπλώνουν τα ρούχα σας είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζετε και η τιμή θα είναι πολύ χαμηλότερη απ’ ό,τι φαντάζονται οι περισσότεροι. Μπορούμε να το κατασκευάσουμε αυτό με κόστος ενός σχετικά προσιτού αυτοκινήτου», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Το NEO αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στη ρομποτική, προχωρώντας πέρα από τα παραδοσιακά, άκαμπτα ρομπότ σε ανθρωποειδή, με σχέδια εμπνευσμένα από τη βιολογία που μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια ανάμεσα σε ανθρώπους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Βίντεο με την παρουσίαση του ρομπότ NEO: