Σε ένα διαδικτυακό event η Apple παρουσίασε τη δική της πρόταση για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και το πως αυτή θα ενσωματώνεται στο λειτουργικό iOS 18. Η τεχνητή νοημοσύνη της εταιρείας θα έχει την ονομασία Apple Intelligence (AI) και θα ενσωματώνεται σε πολλαπλά επίπεδα της νεότερης έκδοσης του λειτουργικού.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που εισάγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην καινοτομία της Apple. Η Apple Intelligence θα μεταμορφώσει αυτά που μπορούν να κάνουν οι χρήστες με τα προϊόντα μας, αλλά και όσα μπορούν να κάνουν τα προϊόντα μας για τους χρήστες μας», δήλωσε ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple. 

Το iOS 18 θα έχει αρκετές επιλογές παραμετροποίησης που θα ξεκινούν από την Home Screen.

Εκεί θα υπάρχουν δυνατότητες αλλαγής των εικονιδίων που θα ξεκινούν από το Dark Mode ή και την προσθήκη άλλων χρωμάτων, αλλά θα μπορούν και να μετακινούνται ελεύθερα στο πεδίο της οθόνης. Ο χρήστης θα μπορεί ακόμη να κλειδώνει την πρόσβαση σε διάφορα apps και να ζητάει ένα ακόμη στάδιο επιβεβαίωσης, ενώ και τα περιφερειακά θα συνδέονται πιο εύκολα στα iPhone με iOS 18. Στα των μηνυμάτων, θα υπάρχει δυνατότητα προγραμματισμού απάντησης για μετέπειτα χρονική στιγμή, αλλά και προσαρμογής κειμένου με bold, italics κτλ.
α mails θα κατατάσσονται αυτόματα σε κατηγορίες ανάλογα με αυτά που είναι πρώτης προτεραιότητας, ενώ στο Wallet θα υπάρχει η λειτουργία Tap to Cash που στέλνει μετρητά από τη μία συσκευή στην άλλη, αρκεί να έρθουν σε επαφή. Σημαντικές αλλαγές έχουμε στα Photos, ενώ πλέον έρχεται και το Game Mode στο iPhone που μειώνει τη δραστηριότητα όλων των εφαρμογών για να προσφέρει όλη την ιπποδύναμη της συσκευής στο εκάστοτε παιχνίδι.

Το iOS 18 θα είναι συμβατό με τα παρακάτω μοντέλα iPhone: iPhone 15, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro Max, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 14 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR και iPhone SE (2ης γενιάς κι έπειτα).