Η Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) παρουσίασε τη λύση HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G για να βοηθήσει τους πελάτες της να επιταχύνουν και να απλοποιήσουν την ανάπτυξη και τη διαχείριση ιδιωτικών/αυτόνομων δικτύων 5G. Η λύση αυτή παρέχει αξιόπιστη ασύρματη κάλυψη σε μεγάλα campus και βιομηχανικά περιβάλλοντα, δημιουργώντας νέες εφαρμογές για ιδιωτικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Με την επέκταση των secure edge-to-cloud υπηρεσιών της, η HPE Aruba Networking  αποτελεί τον μοναδικό παγκόσμιο προμηθευτή υποδομών για επιχειρήσεις που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις Wi-Fi και ιδιωτικές λύσεις 5G. Στόχος της εταιρείας είναι να βοηθήσει τους πελάτες της σε κλάδους όπως το manufacturing, η υγειονομική περίθαλψη, οι δημόσιοι χώροι και η εκπαίδευση να επιλύσουν σύνθετες προκλήσεις συνδεσιμότητας σε μεγάλες και απομακρυσμένες τοποθεσίες. Η λύση HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G εκτός από την ήδη οικονομικά αποδοτική συνδεσιμότητα υψηλής χωρητικότητας που παρέχει το Wi-Fi, βοηθά τους πελάτες να καινοτομήσουν και να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και επεκτείνει τις δυνατότητες συλλογής και μεταφοράς δεδομένων για τη δημιουργία μιας δεξαμενής δεδομένων και την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Ο Stuart Strickland, Wireless Chief Technology Officer, HPE Aruba Networking, δήλωσε: «Οι εταιρικοί και βιομηχανικοί πελάτες επιδιώκουν ολοένα και περισσότερο την παροχή ασύρματης κάλυψης σε απαιτητικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εξωτερικών χώρων, την εξυπηρέτηση πελατών που μετακινούνται ταχέως και την παροχή σταθερής πρόσβασης σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Η πολυπλοκότητα των συμβατικών λύσεων για τα ιδιωτικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τα έχει καθυστερήσει όλα αυτά. Στηριζόμενοι στην ιστορία της HPE Aruba Networking στην καινοτομία και την ηγετική θέση που έχει στον χώρο της ασύρματης δικτύωσης, μπορούμε πλέον μετά και την εξαγορά της Athonet να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις δικτύων κινητής τηλεφωνίας με τα ισχυρά χαρακτηριστικά των ασύρματων δικτύων που δίνει η εταιρεία μας.»

Η λύση HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G επιτρέπει ακόμα στους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνιών (CSP) να αναπτύξουν γρήγορα ιδιωτικά δίκτυα 5G για τους πελάτες τους. Η ολοκληρωμένη ιδιωτική λύση 5G έρχεται να συμπληρώσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες διαχείρισης που βασίζονται σε Wi-Fi και θα βοηθήσει τους πελάτες τηλεπικοινωνιών να ανταποκριθούν άμεσα στο αυξανόμενο ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και να δημιουργήσουν νέες πηγές εσόδων από τους υπάρχοντες εταιρικούς πελάτες τους. 

Με τη λύση HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G, οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν την αξιόπιστη, ασφαλή και υψηλής απόδοσης συνδεσιμότητα με ένα πλήρως ολοκληρωμένο ιδιωτικό δίκτυο 5G που διαθέτει:

  • Μία end-to-end προσφορά που περιλαμβάνει 4G/5G core, HPE ProLiant Gen11 servers, κάρτες SIM/eSIM, 4G/5G small cells και dashboard.
  • Νέα 4G/5G small cell radios από την HPE που παρέχουν κάλυψη σε εσωτερικούς/εξωτερικούς χώρους, εξαλείφοντας την ανάγκη ενσωμάτωσης και χρήσης ξεχωριστής λύσης διαχείρισης από τρίτο προμηθευτή.
  • Απλοποιημένη διαχείριση απευθείας στο cloud  και αυτοματοποίηση για τη διαχείριση συνδρομητών, διαχείριση εγκατάστασης, παρακολούθησης όλων των components, με μελλοντικά σχέδια για ενσωμάτωση στο HPE Aruba Networking Central.
  • Διευρυμένη συλλογή και μεταφορά δεδομένων AI για τη δημιουργία μιας δεξαμενής δεδομένων και την εξαγωγή συμπερασμάτων.
  • Διαλειτουργικότητα με κοινό πλαίσιο για χρήση από ιδιωτικές επιχειρήσεις: Το πρότυπο CBRS στις ΗΠΑ και παγκοσμίως, όπου το επιτρέπουν τα ρυθμιστικά πλαίσια, αρχής γενομένης από το 2025.
  • Απλοποιημένο configuration με προ-ενσωματωμένη, δοκιμασμένη λύση που περιλαμβάνει όλα όσα απαιτούνται για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού ιδιωτικού δικτύου 4G/5G.
  • Δυνατότητα ανάπτυξης λύσεων σε λιγότερο από 30 λεπτά με μηδενικό touch provisioning και configuration wizards που καλύπτουν την πολυπλοκότητα του 3GPP.

Η ενσωμάτωση αυτή ακολουθεί την εξαγορά το 2023 του ιδιωτικού παρόχου δικτύων κινητής τηλεφωνίας Athonet, εταιρεία με 15 χρόνια ηγετικής θέσης στο χώρο που έχει υλοποιήσει 500 εταιρικές εγκαταστάσεις ιδιωτικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Η Athonet είναι μια πρωτοπόρος και βραβευμένη εταιρεία τεχνολογίας που έχει προσφέρει επιτυχημένες λύσεις στους πελάτες της από διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, νοσοκομείων, αεροδρομίων, λιμανιών, οργανισμών κοινής ωφέλειας, κυβερνητικών οργανισμών και οργανισμών δημόσιας ασφάλειας.

Ο Patrick Filkins, Senior Research Manager, IoT and Telecommunications, IDC, δήλωσε: «Η λύση HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση των προκλήσεων που αφορούν στην πολυπλοκότητα, το κόστος, τον έλεγχο και τη διαχείριση που σχετίζονται με πολλές εφαρμογές ιδιωτικών δικτύων σήμερα. Η HPE Aruba Networking υιοθετεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που εστιάζει στον αποτελεσματικότερο τρόπο ενσωμάτωσης ενός ιδιωτικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας στην υπάρχουσα υποδομή IT μιας επιχείρησης, απλοποιώντας τη διαχείριση του δικτύου και των συσκευών μέσω της χρήσης οικείων εργαλείων, καθώς και τη δυναμική ανάθεση και διατήρηση της πολιτικής συσκευών σε δίκτυα 4G/5G, Wi-Fi και ενσύρματα δίκτυα LAN.»

Ο Tom Rebbeck, Partner, Analysys Mason, δήλωσε: «Πολλές λύσεις ιδιωτικών δικτύων είναι υπερβολικά πολύπλοκες, ακόμη και για μεγάλες επιχειρήσεις που διαθέτουν την απαιτούμενη εξειδίκευση. Πιστεύουμε ότι οι πελάτες θα υποστηρίξουν σθεναρά λύσεις που μπορούν να κάνουν τα ιδιωτικά δίκτυα ευκολότερα στην εγκατάσταση και τη διαχείριση.»