Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ολοκληρώθηκαν και η αυλαία έπεσε με την τελετή λήξης στο Stade de France, με τους Γάλλους να έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα σαφώς καλύτερο, πιο όμορφο και πιο συγκινητικό σε σχέση με αυτό της τελετής έναρξης, με την Ελλάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η Οργανωτική Επιτροπή, η τελετή λήξης θα διαρκούσε 2 ώρες και 15 λεπτά και πέρα από την παρέλαση των αποστολών είχαμε και ένα ταξίδι στο χρόνο, τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον, με την παράσταση «Records». Μια παράσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας εμφανίστηκαν περισσότεροι από 100 ακροβάτες, χορευτές και ερμηνευτές τσίρκου.

Η τελετή λήξης άρχισε με τη Ζαχό ντε Σαγκαζάν να τραγουδάει το «Under the Paris Sky» ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Λεόν Μαρσάν, το μεγάλο όνομα της Γαλλίας στην κολύμβηση, ο οποίος κλήθηκε να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα από τον Λούβρο, όπου βρισκόταν όλες αυτές τις μέρες.

Η ελληνική αποστολή με σημαιοφόρους Καραλή και Πλατανιώτη

Η ελληνική αποστολή, όπως γίνεται πάντα, ήταν αυτή που έκανε πρώτη την εμφάνισή της στο στάδιο, με τους Εμμανουήλ Καραλή και Ευαγγελία Πλατανιώτη να είναι οι σημαιοφόροι. Και από εκεί και πέρα, ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι αθλητές, όλων των χωρών που εκπροσωπήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Εμμανουήλ Καραλής

Στο στάδιο ο Μακρόν που… ξέχασε την υπόσχεσή του

Στο Stade de France, φυσικά, ήταν και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πάντως δεν έκανε πράξη την υπόσχεσή του για… βουτιά στον Σηκουάνα. «Πρώτα οι αθλητές και μετά εγώ», είχε πει αλλά μάλλον το ξέχασε στην πορεία.

Εμανουέλ Μακρόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Σημαιοφόρος της Αλγερίας η intersex Ιμάν Κελίφ

Στην είσοδο των αθλητών που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεχώρισε η παρουσία της Ιμάν Κελίφ, της intersex πυγμάχου από την Αλγερία που πήρε το χρυσό μετάλλιο και η οποία είναι αυτή γύρω από την οποία έγιναν οι περισσότερες συζητήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Όλοι οι αθλητές στο στάδιο

Στο Stade de France μπήκαν όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και όλοι το διασκέδασαν με την ψυχή τους. Λογικό, αφού όλο το άγχος, όλη η πίεση των αγώνων έφυγε και έμεινε πλέον η χαρά για τη συμμετοχή στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση.

Τελετή λήξης Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Η ώρα του… πάρτι για τους 45.000 εθελοντές

Στην τελετή λήξης εκπροσωπήθηκαν φυσικά και οι εθελοντές, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσαν να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στο σύνολό τους ήταν 45.000 και οι μισοί ήταν γυναίκες, με την εκπροσώπησή τους να είναι πολύ δυνατή στο Stade de France.

Τα 4 νέα μέλη στην Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης έγινε και η παρουσίαση των τεσσάρων μελών στην Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ. Είναι η Άλισον Φέλιξ από τις ΗΠΑ, η Τζέσικα Φοξ από την Αυστραλία, η Κιμ Μπούι από τη Γερμανία και ο Μάρκους Ντάνιελ από τη Νέα Ζηλανδία.

Αποθέωση για την ελληνική σημαία και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας

Ολυμπιακοί Αγώνες, φυσικά, σημαίνει Ελλάδα και αυτό το αναγνώρισαν και οι Γάλλοι, αφού από τη στιγμή που εμφανίστηκε η ελληνική σημαία και ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος στο στάδιο έγινε πανζουρλισμός, με την αποθέωση να είναι συνεχής.

Τελετή λήξης Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Η Θεά Νίκη της Σαμοθράκης και το Ολυμπιακό Πνεύμα που ξυπνά ξανά

Η Ελλάδα είχε, όπως προαναφέραμε, πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελετή λήξης, με το Stade de France να μετατρέπεται σε… αρχαίο στάδιο και τη Θεά Νίκη της Σαμοθράκης να μαγεύει τους πάντες καθώς το Ολυμπιακό Πνεύμα ξυπνά ξανά.

Εντυπωσίασε ο Ύμνος στον Απόλλωνα

Εντυπωσιακή ήταν και η εκτέλεση του Ύμνου στον Απόλλωνα από τον… αιωρούμενο πιανίστα Alain Roche και τον Benjamin Bernheim.