Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ολοκληρώθηκαν με τις ΗΠΑ και την Κίνα να έρχονται ισόπαλες σε ό,τι αφορά τα χρυσά μετάλλια, με 40 για την κάθε χώρα, στον συνολικό αριθμό όμως οι Αμερικάνοι πήραν την 1η θέση.

Ήταν μια διοργάνωση που είχε προκαλέσει διάφορες συζητήσεις πριν καν αρχίσει λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας, αν και το Ισραήλ πήρε κανονικά μέρος. Στη συνέχεια υπήρξαν ακόμη περισσότερες συζητήσεις και σχόλια λόγω όσων παρουσίασαν οι Γάλλοι στην τελετή έναρξης και από εκεί και πέρα ήρθε η ώρα της δράσης.

Έπειτα από 16 μέρες, λοιπόν, με μεγάλες μάχες, προέκυψε ισοπαλία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα σε ό,τι αφορά τα χρυσά μετάλλια: 40 κατέκτησαν οι μεν, 40 και οι δε. Στον συνολικό αριθμό όμως, υπολογίζοντας δηλαδή ασημένια και χάλκινα, οι Αμερικάνοι πήραν την 1η θέση με 126, αφήνοντας στη 2η τους Κινέζους με 91.

Από εκεί και πέρα, η Ιαπωνία ήταν στην 3η θέση των χρυσών μεταλλίων με 20, η Αυστραλία στην 4η με 18 και η Γαλλία έκλεισε την 5άδα με 16.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, αυτό του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος, στο Παρίσι και συνολικά 8, ισοφαρίζοντας έτσι την επίδοση του 1996 στην Ατλάντα, η οποία είναι και η 4η καλύτερα της ιστορίας μας.