Στη δέκατη θέση του αγώνα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», τερμάτισε ο Αλκης Κυνηγάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής συμμετείχε στο προπορευόμενο γκρουπ μέχρι περίπου τα μισά της κούρσας, αλλά στη συνέχεια έμεινε λίγο πιο πίσω και δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Ο Ούγγρος Κριστόφ Ρασόφσκι, πρωταθλητής κόσμου πέρυσι στη Φουκουόκα και «ασημένιος» στο Τόκιο, οδήγησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, άντεξε στην πίεση του Ολιβερ Κλέμετ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με τον Γερμανό να τερματίζει δεύτερος. Την τρίτη θέση εξασφάλισε με ένα εντυπωσιακό φίνις ο Ούγγρος Νταβίντ Μπέτλεχεμ, ξεπερνώντας στα τελευταία μέτρα τον Ιταλό Ντομένικο Ατσερέντζα

Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στο τελευταίο σκέλος της κούρσας «κλάταραν» δύο από τα φαβορί. Ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο, ο Γερμανός Φλόριαν Βέλμπροκ, από εκεί που βρισκόταν δίπλα στο Ρασόφσκι έμεινε τελικά ένα λεπτό πίσω και τερμάτισε όγδοος, μία θέση μπροστά από τον Ιταλό Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι, ο οποίος ως το τελευταίο χιλιόμετρο φαινόταν ότι θα παλέψει τουλάχιστον για το χάλκινο μετάλλιο.

Πηγή: ΑΠΕ